Γαλλική Μηλόπιτα με βελούδινη κρέμα βανίλιας…

Ένα όνειρο ζαχαροπλαστικής, μια συμφωνία γεύσεων που αγγίζει τις αισθήσεις. Η τραγανή κρούστα αγκαλιάζει τρυφερά ψημένα μήλα, σιγοκαμένα με άρωμα κανέλας, ενώ η βελούδινη κρέμα βανίλιας έρχεται να δροσίσει και να απογειώσει την απόλαυση.

Κάθε μπουκιά, μια έκρηξη γεύσεων. Η γλυκιά δροσιά της κρέμας παντρεύεται αρμονικά με την ξινή φρεσκάδα των μήλων, ενώ η κανέλα χαρίζει μια ζεστή, γήινη πινελιά. Η κρούστα, то απόλυτο πάντρεμα βουτύρου και ζάχαρης, προσφέρει μια τραγανή αντίθεση στην απαλή γέμιση.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής (σφολιάτα)
4 έως 6 μήλα
4 αυγά μέσου μεγέθους
3 – 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (βερίκοκο)
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
80g αλεύρι
60g ζάχαρης
50g λιωμένο βούτυρο
καστανή ζάχαρη με κανέλα
παγωτό βανίλιας – προαιρετικό
σάλτσα καραμέλας – προαιρετική

Εκτέλεση

1. Καλύψτε ένα ορθογώνιο ταψί πίτας (σαν της φωτό) με τη ζύμη και κόψτε το πλεόνασμα της ζύμης.
2. Απλώστε την μαρμελάδα βερίκοκου.
3. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε στη μέση. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το στέλεχος και τον πυρήνα από κάθε μήλο.
4. Κόψτε σε λεπτές φέτες τα μήλα και στη συνέχεια βάλτε στο ταψί στο αρχικό σχήμα του μήλου.
5. Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, συνδυάστε τα αυγά, την κρέμα το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.

6. Βάζετε το μίγμα στο ταψί ανάμεσα στα μήλα και πασπαλίζετε τα μήλα με καστανή ζάχαρη
που αναμιγνύεται με λίγο κανέλα.
7. Ψήνετε για 35 λεπτά στους 170 ° C – για να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα!
8. Διακοσμήστε την πίτα μήλου με παγωτό βανίλιας ή με σάλτσα καραμέλας.

Καλή Απόλαυση

FRENCH APPLE PIE WITH VANILA CUSTARD

I made this APPLE PIE WITH VANILLA CUSTARD. It’s originally a French recipe – but I made it in my kitchen in Athens, so it counts I hope, lol 😉😋😁😁. I saw this recipe on Facebook and I had to try it, just for the simplicity. But I made some changes …. So, here is MY VERSION 

Ingredients

1 puff pastry sheet
4 to 6 apples
4 medium size eggs
3 – 4 tbsp apricot jam (or marmelade)
30O ml cream or milk (I used light cream and it was gooood!)
1 tsp vanilla extract
80g flour
60g sugar
50g melted butter
brown sugar mixed with cinnamon
vanilla ice-cream – optional
caramel sauce – optional

Instructions

1. Cover a rectangular pie dish with the puff pastry and trim any excess dough off.

2. Spread over the apricot jam.

3. Peel the apples and cut them in half. Then remove the stem and core from each apple.

4. Slice the apples and then arrange them in the dish in the original apple shape.

5. Using a whisk, combine the eggs, cream /or milk, vanilla extract, flour, sugar and melted butter.

6. Pour the mixture into the dish between the apples and sprinkle the apples with brown sugar mixed with a bit of cinnamon.

7. Bake for 35 minutes at 170 °C – OR UNTIL GOLDEN BROWN!

8. Decorate the apple pie with vanilla ice cream and top with caramel sauce. – OPTIONAL.

ENJOY!

Προηγούμενο άρθροΜπάμιες με κρέας και μία κούπα ρυζι
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με Κοτόπουλο σε σάλτσα Pesto