Γεμιστά ψωμάκια σάντουιτς
Γεμιστά ψωμάκια σάντουιτς μαλακά ακόμα και την επόμενη μέρα. Ιδανικό για σνακ και για να το πάρετε στο σχολείο..
Υλικά
500 g αλεύρι γ.ο.χ,
1 αυγό,
90 ml ελαιόλαδο,
12 g αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
7-8 g φρέσκια μαγιά,
260 ml γάλα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. Κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη.
Γεμίστε με ότι θέλετε και κλείστε με ρολό.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25/30 λεπτά.
Daniela Giorgio Bresciani Bassanetti
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ψωμάκια Γεμιστά με τυρί
Απαραίτητα Υλικά για 8 ψωμάκια (εγω έφτιαξα 16):
για τη ζύμη:
7 γρ ξηρή μαγιά / 1 φακελάκι /
100 ml γάλα
500 γρ λευκό αλεύρι
50 ml λάδι
180 γρ βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου / μπορεί να αντικατασταθεί με λάδι
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
για τη γέμιση:
100 γρ τυρί
1 ασπραδι
για επικάλυψη:
1 κρόκος αυγού
σουσάμι προαιρετικά για διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και φτιάχνετε ένα πηγάδι στο οποίο προσθέτετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το γάλα.
2. Χτυπήστε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ και προσθέστε τα στα άλλα προϊόντα.
3. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
4. Προσθέστε το βουτυρο τελευταίο, ανακατεύοντας σταδιακά. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία ζύμη.
5. Αφήστε τη ζυμωμένη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή στο δωμάτιο, γιατί απελευθερώνεται το βουτυρο.
6. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, ετοιμάστε τη γέμιση. Συνθλίψτε το τυρί και ανακατέψτε το με το απράδι
7. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη, διευκολύνοντας τη διαίρεση πρώτα σε τέσσερα και στη συνέχεια κάθε τέταρτο σε δύο ακόμη μπάλες. Έτσι λαμβάνονται 8 ίσα μέρη.
8. Με τις παλάμες σας σχηματίζετε από κάθε μπάλα ένα ορθογώνιο μήκος περίπου 15 εκατοστά, στο μήκος του οποίου μοιράζουμε τη γέμιση. Το τυλίγουμε σε ρολό τα πατάμε με την παλάμη να γινουν πιο επιπεδα και κλεινουμε τις άκρες για να πάρουμε ένα κέρατο.
9. Αραδιάζουμε τα ψωμάκια σ ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45-50 λεπτά, πάλι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή η ζύμη δεν φουσκώνει όσο η ζύμη της πίτας, αλλά εξακολουθεί να φουσκώνει ορατά.
10. Τα ψωμάκια που φουσκωσαν, λίγο πριν το ψήσιμο, αλείφονται με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι / προαιρετικά /.
11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 240 βαθμών για περίπου 10 λεπτά.
Καλή Απόλαυση