Υλικά

Για τα κεμπάπ

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
4 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
αλάτι – πιπέρι – μιγμα μπαχαρικών για κεμπάπ (το πουλάνε έτοιμο στα μαγαζιά με μπαχαρικά)
Για τη σάλτσα

Φρέσκια ντομάτα ή κονκασέ ή πασάτα (Οτι σας αρέσει, απλά η σάλτσα πρέπει να είναι
κόκκινη και καλά δεμένη).
Αλάτι – Πιπέρι – Μισό ξυλάκι κανέλα.
Για το γιαούρτι

2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (όχι αγελάδος γιατί ξυνίζει)
Πάπρικα αρκετή
Πίτες για σουβλάκι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με τα πολτοποιημένα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι και το μείγμα των μπαχαρικών. Οσο πιο πολύ το κρεμμύδι (σε λογικά πλαίσια) τόσο πιο αφράτο το
κεμπάπ. Οταν ζυμωθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά το ξαναζυμώνουμε. Κατόπιν το περνάμε σε ξυλάκια πλάθοντας τα μακρόστενα μπιφτέκια, και ψήνουμε είτε στα κάρβουνα που γίνονται τέλεια, είτε στο φούρνο.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα με τη ντομάτα το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα. Αν θέλετε στη σάλτσα μπορείτε να βάλετε ένα μικρό κρεμμυδάκι ολόκληρο για το άρωμα και να το βγάλετε στο τέλος.
Τις πίτες τις τηγανίζουμε (δεν τις ψήνουμε) σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και κατόπιν τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περριτό λάδι.
Φτιάχνουμε και το γιαούρτι με την πάπρικα ανακατεύοντας το μέχρι να ομογεννοποιηθεί.
Για το στήσιμο: Κόβουμε τις πίτες στα τέσσερα και τις στρώνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Ρίχνουμε λίγο σάλτσα. Από πάνω βάζουμε τα κεμπάπ. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.Από πάνω ρίχνουμε το γιαούρτι

Καλή μας όρεξη.

ΠΗΓΗ: https://www.greekmasa.gr/