Γιουβέτσι με μοσχαράκι🍷🍷

Το γιουβέτσι με μοσχαράκι είναι ένα κλασικό ελληνικό φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα, που φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας, κριθαράκι, ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, κρασί και μυρωδικά.

Η συνταγή για το γιουβετσάκι με μοσχαράκι μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας και την οικογένεια που το φτιάχνει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που ακολουθούνται για να φτιαχτεί ένα νόστιμο και πεντανόστιμο γιουβετσάκι.

Το γιουβετσάκι με μοσχαράκι σερβίρεται ζεστό, με φρέσκο ​​ψωμί ή πατάτες τηγανητές. Είναι ένα φαγητό που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Εδώ είναι μερικά tips για να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο γιουβετσάκι με μοσχαράκι:

  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικό μοσχαρίσιο κρέας, όπως ελιά ή σπάλα.
  • Μην παραλείψετε να σοτάρετε καλά το κρέας πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για αρκετή ώρα, ώστε το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.
  • Προσαρμόστε την ποσότητα του κρασιού ανάλογα με το πόσο βαρύ θέλετε να είναι το φαγητό.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από κιλότο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ. της σούπας πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι,πιπέρι,3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλ.του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ.κριθαράκι μέτριο.

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι,σκόρδο,ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Κανέλα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρια βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια γάστρα ή πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζοντας πάντα ζεστό.
Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιουβέτσι μοσχαράκι 

Γιουβέτσι μοσχαράκι 

Είναι το απόλυτο κυριακάτικο, παραδοσιακό γιουβέτσι μοσχάρι στο φούρνο, με σπυρωτό ζουμερό κριθαράκι και ντομάτα.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι χτένι
500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο ξηρό κρασί
3 ντομάτες
1/2 κουτάλι πελτέ,
αλάτι,
πιπέρι,
μπαχάρι,
κανέλα
3-4 ντοματινια κομμένα στην μέση

Εκτέλεση

Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
Μισοβραζω πρώτα το μοσχάρι (κραταω ζωμό) και μετά το σωτάρω με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σβήνω με κρασί κ έπειτα ρίχνω τις ντομάτες περασμένες από το μουλτι και τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα κ ντοματινια και ζεστό ζωμό που έχω κρατήσει κ σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.

Σωτάρω το κριθαράκι πρώτα κ μετά το ρίχνω στο κρέας είτε το αφήνω στη κατσαρόλα είτε το βάζω σε πήλινα στο φούρνο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά.
Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160º C για 20-25 λεπτά.
Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά.
Προς το τέλος του ψησίματος εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη

Προηγούμενο άρθρο1 φλυτζάνι φυλλώδη λαχανικά: Το μυστικό για μια μακρά και υγιή ζωή
Επόμενο άρθροΗ γαλατόπιτα που θα σε ταξιδέψει στην Ιταλία