Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι…έτσι θα σας ξετρελάνει | Το Γαλακτοπούρεκο της Αλκυώνης

Γαλακτομπούρεκο ή κανταιφι; 

Υλικά

500 γρ φύλλο κανταΐφι
250 γρ βούτυρο γάλακτος ( πρόβειο )

Σιρόπι
600 μλ νερό
600 γρ ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι

Μίγμα με καρύδια
150 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 κτγ κανέλλα
1/4 κτγ γαρύφαλλο σκόνη

Κρέμα για γαλακτομπούρεκο
500 μλ γάλα
125 γρ ζάχαρη
60 γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
1 βανίλια
1 κτγ βούτυρο γάλακτος ( πρόβειο )

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να βράσει για 5′ -7′ λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει!
Για την κρέμα, προσθέτουμε όλα τα υλικά ( εκτός του βουτύρου) σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει!
Τα καρύδια ψιλοκομμένα τα ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά ( κανέλλα, γαρύφαλλο ) και αφήνουμε στην άκρη.
Το φύλλο κανταΐφι το ανοίγουμε με τα χέρια να διαχωριστούν καλά και να αφρατεψει. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα βάζουμε ένα με δύο κουταλάκια κρέμα και έπειτα ένα κουταλάκι καρύδια, τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί. Αφού τελειώσουμε αλείφουμε με πινέλο το βούτυρο και ψήνουμε στους 170 – 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Η μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα. Αφαιρούμε και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά.

Δείτε Επίσης: Εκμέκ Κανταΐφι…έτσι θα σας ξετρελάνει | Το Γαλακτοπούρεκο της Αλκυώνης

Ευχαριστούμε την Joanna Kalogiannakis

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια
Επόμενο άρθροΣπιτικό Κέικ Σταφίδας…είναι από τις καλύτερες συνταγές