Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά:

  • Υφή: Τα κουμ κουάτ διατηρούν μια ωραία τραγανή υφή, προσφέροντας μια ευχάριστη αντίθεση στο ζουμερό σιρόπι.
  • Γεύση: Το γλυκό συνδυάζει την γλυκιά γεύση της ζάχαρης με την ξινή και δροσερή γεύση του κουμ κουάτ, δημιουργώντας μια αξεπέραστη ισορροπία.
  • Άρωμα: Το έντονο άρωμα του κουμ κουάτ, με νότες εσπεριδοειδών και λουλουδιών, πλημμυρίζει τον ουρανίσκο.

Πέρα από τα βασικά:

  • Ποικιλία: Μπορείτε να βρείτε διάφορες παραλλαγές του γλυκού, με προσθήκη μπαχαρικών, όπως κανέλα ή γαρύφαλλο, ή με λικέρ για πιο έντονο άρωμα.
  • Χρήσεις: Το γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ απολαμβάνεται σκέτο, με γιαούρτι ή παγωτό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γαρνιτούρα σε γλυκά και κέικ.
  • Ιστορία: Το γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ έχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα και αποτελεί ένα αγαπημένο γλυκό για όλες τις εποχές.

Συνοψίζοντας:

  • Το γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ είναι ένα εύγευστο και αρωματικό γλυκό, με πλούσια ιστορία και πολλές χρήσεις.
  • Η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά με ξινή γεύση και δροσερό άρωμα.
  • Μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων που θα σας ενθουσιάσει!

Για να κλείσω με μια νότα έμπνευσης:

“Κάθε κουταλιά γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ, μια μικρή έκρηξη δροσιάς και γεύσης!”

Tip: Συνδυάστε το γλυκό με ένα παγωτό βανίλια για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία!

Υλικά

Για το κουμ κουάτ γλυκό κουταλιού

1 kg κουμ κουάτ
1 kg ζάχαρη
2½ φλ. νερό
1/2 λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση

Διαλέγουμε σφιχτά φρούτα χωρίς χτυπήματα, όχι πολύ ώριμα και όλα πρέπει να είναι ισομεγέθη.
Τα πλένουμε.
Τα ζεματάμε 3 φορές σε νερό που βράζει, από 3′-4′ λεπτά την κάθε φορά.
Κάθε φορά αλλάζουμε το νερό ώστε να ξεπικρίσουν.
Αν θέλετε να ξεπικρίσουν περισσότερο, αφού τα ζεματίσετε, μπορείτε να τα αφήσετε μία ολόκληρη νύχτα σε σκεύος με κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές κατά τη διάρκεια.
Με ένα ξύλο για σουβλάκι τρυπάμε από πάνω ως κάτω κάθε κουμ κουάτ.
Το τρύπημα των κουμκουάτ πρέπει να γίνει μετά το ζεμάτισμα και ποτέ πριν.
Τα ζουλάμε ένα ένα στη χούφτα μας ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα να στραγγίσουν καλά. Είναι καλύτερα να τα αφήσετε πάνω στην απορροφητική πετσέτα μερικές ώρες.

Δείτε την συνέχεια της συνταγής εδώ

Η Εκτέλεση της συνταγής είναι της κας Rena Babatsi

 

Προηγούμενο άρθροΤάρτα μπριός με ζάχαρη
Επόμενο άρθροΠασχαλινά κουλουράκια βανίλιας με 3 βούτυρα: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει