Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Αυτό το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα είναι η απόλυτη δροσερή απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η κρέμα του είναι ανάλαφρη και αφράτη, με πλούσια γεύση πορτοκαλιού, ενώ τα μπισκότα σαβαγιάρ προσθέτουν μια τραγανή υφή. Το γλυκό είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται ψήσιμο, καθιστώντας το ιδανικό για όσους θέλουν να γευτούν ένα δροσερό γλυκό χωρίς να ζεσταθούν στην κουζίνα.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτού του γλυκού:

  • Δροσερό και δροσιστικό: Η κρέμα πορτοκαλιού είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
  • Εύκολο στην παρασκευή: Δεν χρειάζεται ψήσιμο και μπορεί να το φτιάξει ο καθένας.

  • Νόστιμο και γευστικό: Η πλούσια γεύση πορτοκαλιού και η τραγανή υφή των σαβαγιάρ το κάνουν ένα απολαυστικό γλυκό.
  • Ευέλικτο: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα φρούτα ή υλικά για να το κάνετε ακόμα πιο νόστιμο.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα. Είναι σίγουρο ότι θα σας δροσίσει και θα σας απολαύσει!

Υλικά (για ένα σκέυος 35 x 25) :

15 σταρένιες φρυγανιές (περίπου)

Για το σιρόπι :
380 ml νερό (περίπου 2 κούπες γεμάτες)
300 γρ. ζάχαρη (περίπου 1 1/2 κούπα)
1 κ.γλ. κανέλα (και άλλα μπαχαρικά αν προτιμάτε)

Για την κρέμα βανίλιας :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
1300 ml φρέσκο γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη

Για την κρέμα πορτοκάλι :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με άρωμα πορτοκάλι
1300 ml φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι
6 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση :

Στρώνουμε τις φρυγανιές στο πυρέξ και βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2-3 λεπτά . Σιροπιάζουμε αμέσως τις φρυγανιές και περιμένουμε να το απορροφήσουν!
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε με προσοχή πάνω από τις φρυγανιές.

Ανακατεύουμε διαρκώς και όταν η κρέμα “δέσει” αποσύρουμε αμέσως απο την εστία! (δεν την αδειάζουμε αμέσως στο γλυκό αλλά την ανακατεύουμε από καιρού σε καιρό για να μην κάνει πέτσα).

Όταν η κρέμα βανίλιας έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έχει σταθεροποιηθεί , με προσοχή αδειάζουμε λίγη-λίγη την κρέμα πορτοκαλιού από πάνω. Απλώνεται και στρώνει τέλεια από μόνη της , δε χρειάζεται βοήθεια με σπάτουλα….
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει (καλύτερα για μια νύχτα) , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

George Kiriakis