Υλικά:

2 αυγά
250 ml γάλα
12 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σοκολάτα κουβερτούρα (σε κομματάκια ή σταγόνες)
1 αυγό, χτυπημένο (για επάλειψη)

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα υγρά τη μαγιά και τη ζαχαρη κατόπιν το αλεύρι λίγο λίγο με το αλάτι και το μπεικιν.
Ζυμώνεται η ζύμη κολλάει σκεπαζεται και όταν φουσκώσει περίπου 1 ώρα την ξεφουσκώνουμε με την παλάμη.
Το βάζετε σε αλευρομενη επιφάνεια την πλάθετε σε κάπως μεγάλη πίτα και σκορπατε δάκρυα σοκολάτας.

Το τυλίγετε και το κόβεται σε τρία κορδόνια και κάνετε πλεξούδα τη βάζετε σε στρογγυλό ταψί με χαρτί ψησίματος, το αλείφεται με αυγό και σκορπατε σοκολάτα επάνω
Αφήνεται να φουσκώσει πάλι αφού προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου το Ψήνεται για 40 λεπτά

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Fotini Arnaoutoglou Soiles