Η πιο εύκολη σπιτική ζύμη για πίτσα! Η ζύμη είναι έτοιμη σε 20 λεπτά, η καλύτερη ζύμη “ever” και γίνεται με μία γρήγορη και εύκολη συνταγή μου. Τραγανή κρούστα με όλες τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες για να κάνετε τη νύχτα της πίτσας σας μία απόλαυση!

Συστατικά
1½ φλιτζάνια ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
3½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες
Ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά μαζί. Μετά αφήστε τα για 5 λεπτά.
Προσθέστε αλεύρι και αλάτι στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατέψτε το μέχρι να μαλακώσουν όλα μαζί και αφήστε το για 10 λεπτά.

Εγω χρησιμοποίησα το μίξερ με το γάντζο ζύμης και ήταν τόσο εύκολο και δούλεψε υπέροχα!
Προετοιμάστε τη ζύμη και όταν είναι έτοιμη αφήστε τη  να ξεκουραστεί για άλλα 10 λεπτά πριν την τοποθετήσετε στο φούρνο.
Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα πίτσας περίπου σε μια απόσταση 2 εκ από την άκρη. Ρίξτε από πάνω τυρί και τις επιθυμητές γαρνιτούρες σας.
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καλή σας όρεξη

TIPS

Μπορώ να  βάλω στην κατάψυξη τη ζύμη αφού την φτιάξω;
Αφού φουσκώσει η ζύμη της πίτσας, μπορείτε να την παγώσετε για να την χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Διαχωρίστε τη ζύμη στο μισό (ή τα μεγέθη των μερίδων που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τις πίτσες σας). Τοποθετήστε το σε λαδόκολα ή σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πιάτο και τοποθετήστε, χωρίς να την σκεπάσετε, στην κατάψυξη για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε την από την κατάψυξη και τοποθετήστε τις σε μεμονωμένες σακούλες κατάψυξης, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείτε από τις σακούλες. Βάλτε τες πάλι στην κατάψυξη και αποθηκεύστε έως και 3 μήνες.

Ξεπαγώστε τη ζύμη πίτσας στο ψυγείο για μια νύχτα ή για 5 έως 6 ώρες. Στη συνέχεια, αφήστε τη ζύμη να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν την ανοίξετε.

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη σούπα με μοσχάρι και λαχανικά
Επόμενο άρθροΚεικ ζάχαρης και κανέλας της γιαγιάς Ευανθίας