ΥΛΙΚΑ :

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό σπανάκι
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλίθρες
600 γρ. φέτα (εγώ έβαλα Καλαβρύτων)
2 αυγά
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
πιπέρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφήνετε το φύλλο να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον δυο ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το τρίβετε με το χέρι μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Το αφήνετε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο 3 λεπτά σε ένα τηγάνι. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μία λεκάνη, ρίχνετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τις καυκαλίθρες. Χτυπήστε τα αβγά σε ξεχωριστό μπολ και προσθέστε στο μίγμα μαζί με τη φέτα την οποία έχετε κόψει με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι, αλάτι με μέτρο και ανακατεύετε καλά.
Λαδώστε καλά ένα μεγάλο ταψί 40 εκ., και απλώστε διαδοχικά 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Απλώνετε τη μισή γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πασπαλίζετε με ελαιόλαδο. Καλύπτετε με ένα σουρωμένο φύλλο που να μην εξέχει καθόλου και να εφαρμόζει στις άκρες του ταψιού. Ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνετε πεταχτά την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτετε με τα άλλα δυο φύλλα χωριάτικα αφού τα λαδώσετε ενδιάμεσα.
Γυρίστε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί επάνω στην πίτα. Χαράξτε σε κομμάτια προσέχοντας το μαχαίρι να μην φτάσει κάτω κάτω, αλείψτε με λίγο λάδι και ραντίστε με λίγο νερό με τα δάχτυλά σας την πίτα.


Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν και να ξεκολλάει η πίτα από τα τοιχώματα του ταψιού. Προτού την βγάλετε κοιτάξτε αν ψήθηκε και από κάτω.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο γεμιστό με φέτα και πιπεριές στο φούρνο
Επόμενο άρθροΥπέροχο επιδόρπιο με βατόμουρα και μήλα