Είτε ζεστή, είτε κρύα, η κολοκυθόπιτα αυτή είναι πάντα τέλεια! Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ή για ένα νόστιμο σνακ.
Πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστείτε τη συνταγή μαζί με τους φίλους σας για να μπορέσουν κι αυτόι να απολαύσουν αυτή την αφράτη κολοκυθόπιτα!
Υλικά
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμυδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλέυρι φαρίνα
1 φλ του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ του νες καφε γαλα
1 φλ φέτα τριμμένη
1 φλ κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση!
Βάζω τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνω μισή ώρα μετά τα στιβω καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σε μια λεκανιτσα χτυπάω τα αυγά μετά προσθέτω το λάδι το γάλα τα στημένα λαχανικά το σιμιγδάλι την φαρίνα και ανακατέυω καλά προσθέτω και τα τυριά και ανακατέυω. Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω τον πηχτό χυλό το στρώνω Ρίχνω λίγο λάδι από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με το να πάρει ωραίο χρώμα!!
H Συνταγή είναι της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γλυκιά Κολοκυθόπιτα ρολό
Συστατικά:
– 400 g τριμμένη κολοκύθα / κιτρινη
– 160 γραμμάρια ζάχαρης
– 5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
– 1 πορτοκάλι ξύσμα
– 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 6 φύλλα ζύμης phyllo
– 4 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
– 4 κουταλιές καρύδια αλεσμένα
– ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ στο χοντρό
Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λέπτά
Σε ένα άλλο μπολ στραγγίζουμε την τριμμένη κολοκύθα πιέζοντας την με το χέρι,
πρέπει να μας βγάλει περίπου 150 μλ νερό.
Μέσα σε αυτό το υγρό ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
Μέσα στην τριμμένη κολοκύθα ρίχνουμε το ξύσμα, βανίλια, κανέλα και ανακατεύουμε.
Μέσα στο υγρό μείγμα στύβουμε το πορτοκάλι
Απλώνουμε 3 φύλλα και τα αλείφουμε με το υγρό μείγμα ενδιάμεσα και πάνω από το τελευταίο.
Πασπαλίζουμε πάνω από το τελευταίο φύλλο 2 κσ τριμμένη φρυγανιά
και απλώνουμε στο κέντρο την μιση δόση κολοκυθας, πασπαλίζουμε με 2 κσ καρύδια
και τυλίγουμε διπλώνοντας και τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα άλλα 3 φύλα.
Βάζουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με φύλλο ψησίματος και αλείφουμε με το υγρό από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φούρνο αλείφουμε με το υγρό και βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά
Βγάζουμε από το φουρνο και πασπαλίζουμε με αχνη ζαχαρη…
Ετοιμηηηηηηηηηηηη
Subscribe to recipe’s youtube chanel here