Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια

Αυτή η συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών είναι μια από τις αγαπημένες μου, και για καλό λόγο! Το κρέας είναι ζουμερό και τρυφερό, ενώ η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική. Είναι ένα πιάτο που είναι εύκολο να φτιαχτεί και είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό δείπνο ή για μια βραδιά με φίλους.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που μου αρέσουν σε αυτή τη συνταγή:

  • Η σάλτσα μανιταριών: Φτιάχνεται με φρέσκα μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο και λευκό κρασί, και είναι απίστευτα νόστιμη.
  • Το χοιρινό: Οι μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο, ώστε να παραμένουν ζουμερές και τρυφερές.
  • Η ευκολία: Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει.

Μερικές επιπλέον συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μανιταριών θέλετε.
  • Αν δεν έχετε λευκό κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό λαχανικών ή νερό.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σάλτσα, όπως πιπεριές, κρεμμύδι φρέσκο ή μυρωδικά.
  • Σερβίρετε τις μπριζόλες με ρύζι, πατάτες ή πουρέ.

Καλή σας όρεξη!

Υλικά

Για τις μπριζόλες
3 τεμ. μπριζολες χοιρινες
1 κσ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλεύρι
Πιπέρι
αλάτι

Για την σάλτσα Μανιταριών
500 γρ μανιτάρια μανιτάρια
1 κουπα ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι
2 μικρά κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουτ αποξηραμένο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά το κρέας. Ανακατεύουμε 1 κουτ. αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
Τρίψτε τις χοιρινές μπριζόλες με το μειγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατάλληλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας για 6-7 λεπτά από
κάθε πλευρά. Όταν οι μπριζόλες πιάσουν μια ωραία κρούστα, τις βγάζετε από το τηγάνι και
τις αφήνετε να στραγγίσουν από το λίπος.

Σάλτσα μανιταριών
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές πλάκες πάχους 2-3 χιλιοστών. Κόβουμε το
κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι με το λίπος από τις χοιρινές μπριζόλες τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε τα μανιτάρια και το αποξηραμένο δεντρολίβανο και μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά
μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε 3 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένουμε να βράσει ελαφρά η σάλτσα μανιταριων.
Βάλτε τις χοιρινές μπριζόλες στη σάλτσα, καλύψτε με ένα καπάκι και σιγοβράστε σε χαμηλή
φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε.

Παρατηρήσεις
Κατάλληλες γαρνιτούρες για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών ειναι ο πουρές πατάτας ή το βραστό ρύζι.

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα Σφολιάτα
Επόμενο άρθροΜελιτζανοπιτα σημερα με δικα μου φυλλα!!