Αυτή η συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών είναι μια από τις αγαπημένες μου, και για καλό λόγο! Το κρέας είναι ζουμερό και τρυφερό, ενώ η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική. Είναι ένα πιάτο που είναι εύκολο να φτιαχτεί και είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό δείπνο ή για μια βραδιά με φίλους.

Υλικά

Για τις μπριζόλες
3 τεμ. μπριζολες χοιρινες
1 κσ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλεύρι
Πιπέρι
αλάτι

Για την σάλτσα Μανιταριών
500 γρ μανιτάρια μανιτάρια
1 κουπα ζωμό κοτόπουλου ή μοσχάρι
2 μικρά κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 κουτ αποξηραμένο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά το κρέας. Ανακατεύουμε 1 κουτ. αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
Τρίψτε τις χοιρινές μπριζόλες με το μειγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατάλληλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας για 6-7 λεπτά από
κάθε πλευρά. Όταν οι μπριζόλες πιάσουν μια ωραία κρούστα, τις βγάζετε από το τηγάνι και
τις αφήνετε να στραγγίσουν από το λίπος.

Σάλτσα μανιταριών
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές πλάκες πάχους 2-3 χιλιοστών. Κόβουμε το
κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε ένα τηγάνι με το λίπος από τις χοιρινές μπριζόλες τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε τα μανιτάρια και το αποξηραμένο δεντρολίβανο και μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά
μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε 3 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε για άλλα 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένουμε να βράσει ελαφρά η σάλτσα μανιταριων.
Βάλτε τις χοιρινές μπριζόλες στη σάλτσα, καλύψτε με ένα καπάκι και σιγοβράστε σε χαμηλή
φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί αλατοπιπερώνουμε.

Παρατηρήσεις
Κατάλληλες γαρνιτούρες για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών ειναι ο πουρές πατάτας ή το βραστό ρύζι.