Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο

Πεντανόστιμες μπριζόλες!

  • Η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γευστικό οικογενειακό γεύμα.
  • Το κρέας ήταν ζουμερό και πολύ μαλακό, χάρη στο μαρινάρισμα και το ψήσιμο στο φούρνο.
  • Οι πατάτες ψήθηκαν τέλεια, τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό.

  • Η ντομάτα έδωσε μια ωραία φρεσκάδα και νοστιμιά στο πιάτο.
  • Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή τη συνταγή, άρεσε σε όλους!

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο ταψί, όπως κρεμμύδια, πιπεριές ή καρότα.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε καυτερό πιπέρι στη σάλτσα ντομάτας.

Συνολικά, μια εξαιρετική συνταγή για ένα εύκολο, νόστιμο και χορταστικό γεύμα!

| Υλικά:

6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
6 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
4 μεγάλες ντομάτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κύβο κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκελίδες, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις μπριζόλες τις ανακατεύουμε στην μαρινάδα και αφήνουμε να μαριναριστούν όσο περισσότερο μπορούμε.
Κόβουμε την κάθε πατάτα στα 8 και τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο,τον ζωμό και το λεμόνι.
Τοποθετουμε πάνω τις μπριζόλες μας και κόβουμε φέτες τις ντομάτες και τις ακουμπάμε πάνω στις μπριζόλες,προσθέτουμε 2 κούπες νερό και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά, έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Οι Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα αγαπημένο πιάτο γύρω από το οποίο μαζευόμαστε πάντα χαμογελαστοί. Οι μπριζόλες είναι πολύ ωραίες. Γι’ αυτό κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της εκδοχή συνταγής για τρυφερές και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες. Εδώ είναι η δική μου εκδοχή, που ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά:

Περίπου 8-9 μπριζόλες,
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
50 ml λάδι,
150 ml λευκό κρασί,
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας (εγω βάζω και λίγο worcestershire )
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ (μπορεί να είναι και πουρές ντομάτας),
αλάτι για γεύση,
ριγανη
φασκόμηλο (φασκόμηλο),
1-2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο.

Εκτέλεση:

Σε κατάλληλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε πρώτα το μέλι, το λάδι και το ξύδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει

ένα ομοιογενές μείγμα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες.
Βουτήξτε κάθε μπριζόλα στην έτοιμη μαρινάδα και βάλτε τα σε κατάλληλο δοχείο με καπάκι και καλύψτε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε κατάλληλο ταψί, τα σκεπάζουμε με τη μαρινάδα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα.

Σερβίρουμε με σαλάτα. Οι μπριζόλες γίνονται πολύ αρωματικές από το σκόρδο και τα μπαχαρικά και λιώνουν στο στόμα με λευκό κρασί.

Δοκιμάστε το και μοιραστείτε το.

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές κερατό: Μια έκρηξη τυριών στο στόμα!
Επόμενο άρθροΣυκώτι που λιώνει στο στόμα: Φτιάξτε το στο AirFryer!