Οι χοιρινές μπριζόλες με μπύρα και πράσο είναι ένα αγαπημένο φαγητό που συνήθως σερβίρεται στα εστιατόρια. Οι μπριζόλες συνήθως ψήνονται στο φούρνο  και συνοδεύονται από πράσα και μπορεί και πατάτες. Η μπύρα προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση και υφή στη σάλτσα, ενώ το πράσο προσφέρει ένα απαλό άρωμα και μια γλυκιά γεύση. Είναι ένα φαγητό που ταιριάζει ιδανικά με την παρέα και με μπύρα ή κρασί. Απολαύστε το! 🍺🥩😋

Υλικα:

4 χοιρίνες μπριζόλες χωρίς κοκκαλο
3 πρασα
μπύρα 300 ml
Ελαιόλαδο ή Βούτυρο λιγότερο από 1/4 πακέτο 125 γρ.
Αλάτι
μαύρο πιπέρι
1-2 κόκκινες πιπερίτσες

Εκτέλεση:

Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη.
Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε προηγουμένως λαδώσει.
Τοποθετείτε από πάνω τις μπριζόλες, καλύπτετε με τα υπόλοιπα πράσα περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι.
Προσθέστε τη μπύρα.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 45 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστές τις μπριζόλες με τα πράσα και τη σάλτσα.

χοιρινές μπριζόλες με μπύρα και πράσο

Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Οι Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο είναι ένα αγαπημένο πιάτο γύρω από το οποίο μαζευόμαστε πάντα χαμογελαστοί. Οι μπριζόλες είναι πολύ ωραίες. Γι’ αυτό κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της εκδοχή συνταγής για τρυφερές και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες. Εδώ είναι η δική μου εκδοχή, που ελπίζω να σας αρέσει.

Υλικά:

Περίπου 8-9 μπριζόλες,
1 κουταλιά της σούπας μέλι,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι,
50 ml λάδι,
150 ml λευκό κρασί,
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας (εγω βάζω και λίγο worcestershire )
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ (μπορεί να είναι και πουρές ντομάτας),
αλάτι για γεύση,
ριγανη
φασκόμηλο (φασκόμηλο),
1-2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο.

Εκτέλεση:

Σε κατάλληλο βαθύ μπολ ανακατεύουμε πρώτα το μέλι, το λάδι και το ξύδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει

ένα ομοιογενές μείγμα. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες.
Βουτήξτε κάθε μπριζόλα στην έτοιμη μαρινάδα και βάλτε τα σε κατάλληλο δοχείο με καπάκι και καλύψτε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε κατάλληλο ταψί, τα σκεπάζουμε με τη μαρινάδα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Προς το τέλος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή κρούστα.

Σερβίρουμε με σαλάτα. Οι μπριζόλες γίνονται πολύ αρωματικές από το σκόρδο και τα μπαχαρικά και λιώνουν στο στόμα με λευκό κρασί.

Δοκιμάστε το και μοιραστείτε το.

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni