Χοιρινή μπριζόλα με μανιτάρια πορτσίνι

Η συνδυαστική γεύση της χοιρινής μπριζόλας με τα αρωματικά μανιτάρια πορτσίνι δημιουργεί ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τις γευστικές σας αισθήσεις!

Απολαυστική αρμονία γεύσεων! Η χοιρινή μπριζόλα ήταν ζουμερή και ψημένη στην εντέλεια, ενώ τα μανιτάρια πορτσίνι πρόσθεσαν μια γήινη, πλούσια γεύση. Η σάλτσα λευκού κρασιού έδεσε όλα τα υλικά μαζί με μια κομψή, λεμονάτη πινελιά.

Εντυπωσιακά στοιχεία:

  • Ζουμερή μπριζόλα: Η μπριζόλα ήταν ψημένη σωστά, διατηρώντας τα υγρά της, προσφέροντας ένα ζουμερό και τρυφερό αποτέλεσμα.
  • Πλούσια μανιτάρια: Τα μανιτάρια πορτσίνι ήταν φρέσκα και σωστά σοταρισμένα, αναδεικνύοντας το γήινο άρωμα και την γεμάτη υφή τους.
  • Ισορροπημένη σάλτσα: Η σάλτσα λευκού κρασιού ήταν αρμονικά ταιριαστή, προσθέτοντας μια δροσιστική οξύτητα και λεμονάτη φρεσκάδα στο πιάτο.

Συνολική εντύπωση:

Ένα πιάτο μελετημένο και σωστά εκτελεσμένο, που προσφέρει μια γαστριμαργική εμπειρία γεμάτη γεύσεις και υφές. Η ισορροπία μεταξύ της ζουμερής μπριζόλας, των πλούσιων μανιταριών και της δροσιστικής σάλτσας δημιούργησε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Υλικά

5 χοιρινές μπριζόλες
250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Σκόρδο

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κόκκαλο από το κρέας και το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ζωμό κρέατος, βάζουμε σε ένα βαθυ τηγάνι ένα λίτρο νερό, λίγο σέλινο, καρότο και κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βρασουν, θα χρειαστεί για να το προσθέσουμε στο ψήσιμο των μανιταριών.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τρεις σκελίδες σκόρδο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ήδη καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα των μανιταριών προσθέτοντας μια κουτάλα ζωμό κρέατος, αλλά όσο χρειάζεται μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια, αποφεύγοντας να στεγνώσουν πολύ, προσθέτουμε αλάτι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Στο τέλος του μαγειρέματος αφαιρούμε το σκόρδο.

Παίρνετε τις μπριζόλες χωρίς κόκαλα και τις ψήνετε ή τις τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες τις βάζετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτετε το λευκό κρασί και ανακατεύετε όλα μαζί Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί, σερβίρετε, πασπαλίζετε με μαϊντανό και…

Απολαύστε το γεύμα σας

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή μπριζόλα με λαχανικά

Χοιρινή μπριζόλα με λαχανικά

Συστατικά:

1 κιλό χοιρινή μπριζόλα
5 κρεμμύδια
3 καρότα
100 γρ πιπεριές ψιλοκομμένες
6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, μπαχαρι, πιπέρι, πάπρικα
150 ml σάλτσα ντομάτα
200 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Λίγο αλεύρι

Παρασκευή:

Χτυπάμε τη μπριζόλα με ένα σφυρί, προσθέτουμε αλάτι και μπαχαρικά, και αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τη μπριζόλα. Αφήνουμε τις τηγανητές μπριζόλες στο πλάι και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι στο λάδι να σοταριστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες, τις ψιλοκομμένες πιπεριες, το λιωμένο σκόρδο και λίγο νερό και τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν.

Προσθέστε τριμμένη κόκκινη πιπεριά και τριμμένη ντομάτα. Βάζουμε τη μπριζόλα, ρίχνουμε λευκό κρασί και λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλότερη θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και μπαχαρικά.
Συνοδεύουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Φραμπουάζ με Κρέμα Βανίλιας: Κλασική συνταγή με πλούσια γεύση.
Επόμενο άρθροΘεϊκά Τρουφάκια Κάστανο