Χοιρινή τηγανιά με ρύζι!!!
Χοιρινή τηγανιά, την οποία συνοδεύεις ονειρικά με ρύζι μπασμάτι. Δες τη συνταγή!
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κατά προτίμηση μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
1 κσ μουστάρδα
1 κουπα Ρύζι.
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
2 λεμονια
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά και ρίγανη.
Εκτέλεση
Βραζω το χοιρινό πρώτα περίπου είκοσι λεπτά και το ξαφρίζω.
Στη συνέχεια κρατάω το ζωμό, θα κρατήσω λίγο να αραιώσω τη μουστάρδα και στο υπόλοιπο βράζω το ρύζι.
Τσιγαρίζω ένα κρεμμύδι σε φέτες, πιπεριές σε φέτες και το σκόρδο, στη συνέχεια τσιγαρίζω πολύ καλά το κρέας, ώσπου να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το χυμό δύο λεμονιών, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και ρίγανη. Στο τέλος ρίχνω το μίγμα με τη μουστάρδα,
μόλις αρχίζει να βράζει τελειώνω το μαγείρεμα.
Η Συνταγή είναι από Τανια Θ.ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια
Υλικά
χοιρινό – 700 γραμμάρια
κρεμμύδι – 3 κεφάλια
πάπρικα
πιπέρι
λάδι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας.
σάλτσα σόγιας – 1 κουταλιά της σούπας.
λευκό κρασί – 100 ml
σκόρδο – 3 – 4 σκελίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι αλλά και το χοιρινό.
Πασπαλίζουμε το κρέας με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα μπολ, περιμένουμε να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το κρέας.
Ανακατεύουμε περιοδικά και κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι, αλλά πριν από αυτό ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15-20 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και καλύψτε ξανά με το καπάκι.
Αφήνουμε την τηγανιά σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.