Χοιρινό με πατάτες κοκκινιστές!!

Το χοιρινό με πατάτες κοκκινιστές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι τόσο νόστιμο όσο και εύκολο στην παρασκευή. Είναι ιδανικό για ένα χορταστικό και ζεστό γεύμα, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Το χοιρινό κρέας χρησιμοποιείται συνήθως σε αυτό το πιάτο, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι, αρνί ή ακόμα και κοτόπουλο. Το κρέας μαγειρεύεται σε μια σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές και άλλα μυρωδικά. Οι πατάτες προστίθενται στο τέλος του μαγειρέματος και μαγειρεύονται στη σάλτσα μέχρι να μαλακώσουν.

Το χοιρινό με πατάτες κοκκινιστές είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο. Το κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, οι πατάτες είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων και η σάλτσα ντομάτας είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων.

Υλικά :

1 κιλό χοιρινό σπαλα κομμένο σε μερίδες,
6 πατάτες χοντροκομμενες,
3/4 φλ. Ελαιόλαδο,
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο στο μουλτι,
2 ντομάτες τριμμένες στο ρεντε,
1 κσ παστα ντοματας,
1/2 φλ κοκκινο κρασί,
θυμάρι,
αλατοπιπερο
Νερό όσο χρειαστει.

Εκτελεση :

Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζω κρεας, πατατες με το ελαιόλαδο και τα
Μεταφέρω σε κατσαρόλα.
Βάζω στο τηγάνι κρεμμύδι, σκόρδο και πελτε ντοματας, ανακατεύω και προσθέτω ντομάτες, θυμαρι, πιπέρι και ρίχνω το κρασι. Βράζω για λιγο.
Μεταφέρω την σάλτσα στην κατσαρολα. Ρίχνω 1/2 ποτήρι νερό και βράζω το φαγητό σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστει προσθέτω ζεστό νερό.
Σε 1 ώρα είναι ετοιμο. Το αλάτι πάντα στο τελος.

H συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό με πατάτες και λαχανικά στην κατσαρόλα

Υλικά

✔️600 γρ χοιρινή σπάλα
✔️3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
✔️1 μεγάλο κολοκυθάκι
✔️250 γρ φασολάκια
✔️ 1 ξερό κρεμμυδι
✔️ 2 πράσινες πιπεριές
✔️ 2 καρότα
✔️ 2 ντομάτες (χυμό ντομάτας)
✔️ 1 μελιτζάνα
✔️ φρέσκο ​​σχοινόπρασο και μαιντανό
✔️ μαύρο πιπέρι, αλάτι
✔️ 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
✔️1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
✔️1/2 κ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
✔️ 40 ml λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια, κύβους ή ροδέλες (εκτος απο τα φασολακια).
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι που να σκεπάζει σχεδόν τα υλικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά. Μόλις το νερό πιάσει βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα
και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.

Μετά τα 45 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, την τριμένη ντομάτα τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, μελιτζανα και τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα μας.
Ελέγχουμε ξανά αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Αν θέλουμε τη σάλτσα μας ακόμα λίγο πιο πηχτή τη δένουμε με αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Σερβιρουμε με μαιντανό

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με κρέμα
Επόμενο άρθροΣπιτικό χειροποίητο άνθος αραβοσίτου