Χοιρινό κεμπάπ με σάλτσα μπαρμπεκιου και λαχανικά.

Το χοιρινό κεμπάπ με σάλτσα μπαρμπεκιού και λαχανικά είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο που συνδυάζει την απαλή γεύση του χοιρινού κεμπάπ με την πικάντικη γεύση της σάλτσας μπαρμπεκιού. 

Υλικά:

χοιρινός λαιμός – 1 κιλό
μελιτζάνα – 1 τεμ.
ντομάτα
αγγούρι
κόκκινο κρεμμύδι – 1 τεμ.
αλατι
μαύρο πιπέρι
ηλιέλαιο
κρεμμύδια – 2 τεμ.
ξύδι – 60 g
φυτικό λάδι – 60 g
πίτα
σάλτσα μπαρμπεκιου

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια για να μπορούν να τοποθετηθούν βολικά σε σουβλάκι.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ξύδι και φυτικό λάδι.
Πιεστε το κρεμμύδι με τα χέρια σας για να το στύψετε και να βγλαετε τη μέγιστη ποσότητα χυμού.
Ανακατεύουμε το κρέας με τη μαρινάδα και αφήνουμε για λίγο.

Αλείφουμε τη μελιτζάνα με φυτικό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε σε σχάρα και ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει.
Κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους και το αναμιγνυουμε: αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ξύδι και φυτικό λάδι, ανακατεύουμε τα πάντα μαζι.

Για τη σαλάτα, χοντροκόβουμε τις ντομάτες και τα αγγούρια, προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το μαριναρισμενο κόκκινο κρεμμύδι στη σαλάτα.
Τοποθετούμε το κρέας κατά μήκος σε ένα σουβλάκι. Ψήστε το κεμπάπ και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το κεμπάπ με πιτα, σαλάτα, μελιτζάνα ξεφλουδισμενη και μια σάλτσα μπαρμπεκιου.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεμπάπ στο φούρνο

Κεμπάπ στο φούρνο

Το πιο νόστιμο κεμπάπ στο φούρνο

Τα μυστικά του μαγειρέματος αυτού του κρέατος:
1. Μαγειρέψτε σε σακούλα ψησίματος.
2. Σε υπόστρωμα κρεμμυδιού. Και τα κρεμμύδια πρέπει να είναι μαριμαρισμένα. Είναι αυτά που δίνουν κυρίως στο κρέας τη γεύση του μπάρμπεκιου.

Συστατικά:

Χοιρινό κρέας
– Μπαχαρικά

Το κρέας είναι καλύτερο σε κομμάτια.
Χτυπήστε τα κομμάτια του κρέατος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Χτύπα δυνατά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη, πιπέρι, αλάτι και χτυπάμε ξανά
ελαφρά.
Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, ρίχνουμε μπαχαρικά για μπάρμπεκιου. Κόβουμε ένα κρεμμύδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με το κρέας. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Μια ώρα πριν το ψήσιμο, μαρινάρετε το κρεμμύδι ξεχωριστά από το κρέας.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους. Ρίξτε σε ένα μπολ. Ρίξτε βραστό νερό. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, αλάτι. Μπορείτε επίσης να ρίξετε χυμό λεμονιού.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε την κύρια προετοιμασία.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο.
Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Βάζουμε το κρεμμύδι στην σακούλα. Μοιράστε το προσεκτικά στο κάτω μέρος της σακούλας.
Τοποθετήστε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι. Δεν αναμειγνύεται με κρεμμύδια τουρσί. Δένουμε την άλλη άκρη της σακουλας. Και κάνουμε πολλά τρυπήματα πάνω από την σακούλα
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 – 1,5 ώρα. Εξαρτάται από τον φούρνο. Το κρέας πρέπει να είναι ελαφρώς τσιγαρισμένο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Πολύ νόστιμα είναι και τα κρεμμύδια!

ΠΗΓΗ: Світ рецептів

Προηγούμενο άρθροΣοκολατοκέικ με κρέμα βουτύρου και ζαχαρουλο γάλα
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε πίτσα με πατάτες και λαχανικά