Κέικ με πορτοκάλι

Το κλασικό κέικ με πορτοκάλι είναι ένα αγαπημένο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του και πάντα γευστικό. Η υφή του είναι αφράτη και υγρή, ενώ η γεύση του πορτοκαλιού δίνει μια δροσιστική πινελιά.

  • Εύκολη συνταγή: Η συνταγή για το κλασικό κέικ με πορτοκάλι είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
  • Απλά υλικά: Τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του κέικ είναι εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
  • Γευστικό: Η γεύση του κέικ είναι πλούσια και γεμάτη, με το άρωμα του πορτοκαλιού να κυριαρχεί.
  • Πολυχρηστικό: Το κέικ με πορτοκάλι μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, brunch, επιδόρπιο ή ακόμα και ως σνακ.

Προτάσεις:

  • Για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος της ζάχαρης με μέλι ή στέβια.
  • Για να φτιάξετε μια gluten-free εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεύρι χωρίς γλουτένη.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα για ακόμα πιο έντονο άρωμα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με γλάσο σοκολάτας, σαντιγί ή φρέσκα φρούτα.

Συνοψίζοντας:

Το κλασικό κέικ με πορτοκάλι είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

5 αυγά,
1 και 1/2 ποτηρι ζάχαρη,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
1 ποτήρι καλαμποκελαιο,
480 γρ αλεύρι,
1 φακ.μπεικιν,
1 βανίλια,
1 κ γ.ξυσμα πορτοκαλιού!!!!

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη!!!Ρίχνω τον χυμό και το λάδι!!Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι-μπεικιν-βανιλια και το ρίχνω σιγα_σιγα στο μίγμα! Σταματάω το μίξερ και ρίχνω το ξύσμα και ανακατεύω με μαριζ! Βάζω λαδόκολλα στο ταψί(28ν) ρίχνω το μίγμα!!!! Το ψήνω στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά! Σβήνω τον φούρνο και το αφήνω μέσα αλλά 10 λεπτά! Όταν το βγάζω το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και το κόβω!(το ποτήρι υλικών 200ml)!

Η Συνταγή είναι της κας Tzeni Tsanaktsidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με πορτοκάλι, καρότο, αμύγδαλο

Κέικ με πορτοκάλι, καρότο, αμύγδαλο

Συστατικά

Λειωμένο βούτυρο, για να λαδώσει
1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο, χοντροκομμένο, ξεφλουδισμένο
150 γρ βούτυρο, λιωμένο
155g (3/4 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
2 αυγα
2 (περίπου 320 γραμμάρια) καρότα, ξεφλουδισμένο, χοντροτριμμένο
225g (1 1/2 φλιτζάνια) απλό αλεύρι
Αλεύρι αμυγδάλου 110 γραμμ
3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση σε 3 βήματα

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουρτσίστε μία στρογγυλή φόρμα 22 εκατοστά (βάση μέτρηση) με λιωμένο βούτυρο ελαφρά. Στρώνουμε τη βάση και τις πλευρές με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το πορτοκάλι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε το μέχρι να τεμαχιστεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το καρότο, το αλεύρι αμυγδάλου και το μπεικιν και ανακατευουμε για να συνδυαστούν.

Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα στη έτοιμη φόρμα. Πασπαλίστε από πάνω με ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα 10 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγει καθαρή. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να κρυώσει. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖύμη για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια: Η μυστική συνταγή της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΔροσερό γλυκό ψυγείου με δύο βελούδινες κρέμες.