Kαρυδόπιτα Παραδοσιακή
Υλικά
7 αυγά
225 γραμμάρια καρύδια χοντροαλεσμένο
70 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
225 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλας
φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για σιροπιαστή καρυδόπιτα, ξεκινήστε χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μας και βάζουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο στρογγυλό ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά
για το σιρόπι
Για να φτιάξετε το σιρόπι βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό. Αφήστε το σιρόπι να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Χαράξτε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και περιχύστε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι πάνω από την καρυδόπιτα. Αφήνετε χρόνο να απορροφηθεί η κάθε κουτάλια.
Αφήστε την καρυδόπιτα να κρυώσει αρκετά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ιδανικά με παγωτό βανίλια.
Καλή σας απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της Antigoni Diakatou