Kεφτεδάκια σε Mελιτζάνα

Υλικά

500γρ κιμά.
2 κρεμμύδια τριμμένα,
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
και λίγο λάδι
αλάτι,
μαύρο και κόκκινο πιπέρι

3 μεγάλες μελιτζάνες
100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο

Για τη σάλτσα ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
2-3 κσ ελαιόλαδο
1/2 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μεχρι να δεσει η σάλτσα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αυγό, τριμμένη φρυγανιά και λίγο λάδι.
Καρυκεύουμε με αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι και αλμυρά. Ζυμώνετε καλά.

 

Κόβουμε κατά μήκος 3 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, αλατίζουμε.
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας και στο κάτω, φαρδύ μέρος, βάζουμε κεφτεδάκια. Καλύψτε διπλώνοντας την μελιτζάνα.
Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πάνω από κάθε κομμάτι βάζετε σάλτσα ντομάτας και περιχυνουμε την υπολοιπη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε και βάζουμε από πάνω – λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί και ξαναψήνουμε.

Σερβίρετε με τζατζίκι.

H Συνταγη είνα της Maia Ivanova

Προηγούμενο άρθροΖουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροKουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος, αμύγδαλο και μαστίχα