Kοτόπιτα κατσαρόλας με σφολιάτα

Η γλύκα της γλυκοπατάτας και η κρεμώδης υφή του βουτύρου με κοτόπουλο και τον αρακά κάνουν το απόλυτο comfort food.

Συστατικά

2 φλιτζάνια στήθη κοτόπουλου ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινου κομμένα σε κύβους
1 πατάτα
1 γλυκοπατάτα (ψιλοκομμένη και προβρασμένη)
1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αρακά
1 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα (προ ζεμτισμένα)🥕
1/4 φλιτζάνι καλαμπόκι 🌽
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζάνι κρέμα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πακέτο σφολιάτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
αλλειμα αυγών

Εκτέλεση

Χτυπάμε με σύρμα 1 αυγό με κσ γάλα γάλα
Αρχικά βράζουμε και τις δύο πατάτες για 5 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σέλινο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χτυπάμε συνεχώς. Προσθέστε σιγά σιγά τον ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας συνεχώς. Τώρα προσθέστε τα καρότα, τον αρακά, τον μαϊντανό, το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε
και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Αφήνουμε να πήξει και μόλις γίνει κρέμα σβήνουμε τη φωτιά.
Σε ένα μέτριο φούρνο, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο για να καλύψετε το ταψί. Ανοίξτε τη σφολιάτα και στρώστε μια απότις ζύμες στο φούρνο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας.
Τέλος, προσθέτουμε την πάνω σφολιάτα και την χαζουμε από πάνω. Αλείφουμε από πάνω το αυγό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει
για περίπου 45 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤραγανά χοιρινά σνίτσελ…δείτε το μυστικό τους
Επόμενο άρθροΑρνί Γιουβέτσι στην κατσαρόλα