Kοτόπουλο με καραμελωμένα λαχανικά

Υλικά

1.5 κιλά κοτόπουλου με κόκαλο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι φυτικό
2 κουταλιές αλεύρι (αν θέλετε)
1 κεφάλι σκόρδο,  σε σκελίδες
1 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 γλυκό κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1/2 φλιτζάνι ελιές
4 κλαδάκια φρέσκο ​​θυμάρι
1/4 φλιτζάνι μαϊντανός με επίπεδη φύλλα και φέτες
1 φύλλο δάφνης
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση

Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε με αλεύρι. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά και στη συνέχεια τσιγαρίστε το κοτόπουλο και βγάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
Προσθέστε τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ντεγλασάρετε το τηγάνι με το ξύδι και βράστε για να μειωθεί κατά το ήμισυ, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, ντομάτες, δάφνη και θυμάρι και σιγοβράστε, ακάλυπτα, έως ότου το κρέας αρχίσει να πέφτει από το κόκαλο,
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, σκεπάστε και διατηρήστε το ζεστό.
Βάλτε το υγρό σε μια κατσαρόλα και αν δεν είναι ακόμα αρκετά παχύ, βράστε το λίγο ακόμη.
Χτυπήστε μέσα ελαφρά την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας βούτυρο. Καρυκεύστε και ανακατέψτε τις ελιές και το φρέσκο ​​μαϊντανό, και ρίξτε πάνω από το κοτόπουλο ..

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ!
Επόμενο άρθροΜπουγατσοΤυρόπιτα…είναι τόσο κρεμένια !!!