Kοτόσουπα αυγολέμονο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από ένα ζεστό μπολ με κοτόσουπα σε μια κρύα μέρα ή αν αισθάνεστε πεσμένος από τον καιρό. Αυτή η ελληνική σούπα με κοτόπουλο Αυγολέμονο είναι μεταξένια, χορταστική και πεντανόστιμη. Δείτε πώς να το φτιάξετε.

Υλικά

10 φλιτζάνια νερό.
2 Χωρίστε το κόκαλο από το στήθος κοτόπουλου, με το δέρμα.
2 κ.σ. ελαιόλαδο.
½ φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο.
½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο.
½ φλιτζάνι άψητο λευκό ρύζι.
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα.
Χυμός από δύο λεμόνια.
Αλάτι & πιπέρι για γεύση.

Εκτέλεση

1) Στην εστία σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε 10 φλιτζάνια νερό και κόψτε το στήθος κοτόπουλου και αφήστε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά μέχρι να βράσει.
Μεταφέρετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει, κρατώντας το ζωμό στο πλάι.

2) Σε ξεχωριστή μεγάλη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο καρότο και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε ξανά τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με τα καρότα και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον ζωμό να πάρει μια βράση. Προσθέστε το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι περίπου. 10 λεπτά.

3) Ενώ περιμένετε να μαγειρευτί το ρύζι, χωρίστε το κοτόπουλο από τη φλούδα και τα κόκαλα, ψιλοκόψτε και μετά αφήστε το στην άκρη.
Το ένα μεγάλο στήθος πρέπει να κάνει περίπου 2 φλιτζάνια και να είναι αρκετό κοτόπουλο για τη σούπα, ώστε να αποθηκεύσετε το άλλο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου για άλλη χρήση. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε να ζεσταθεί. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το μείγμα λεμονιού-αυγού.

4) Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά και το χυμό λεμονιού. Ριχνουμε και χτυπάμε δύο ή τρεις κουτάλες από τον ζεστό ζωμό στο μείγμα λεμονιού-αυγού για να εξισοροππήσουν την θερμοκασία μ’ τα αυγά. Μόλις ανακατευτεί το μείγμα των αυγών λεμονιού, το ριχνουμε πισω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε στη ζεστή σούπα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίξτε τη σούπα σε ατομικά μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό και τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σερβίρετε με το αγαπημένο σας ψωμί!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ Καρύδας…παραδοσιακό γλυκό
Επόμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου