Συστατικά

1 φλιτζάνι ρύζι κάθε είδους, μου αρέσει να χρησιμοποιώ μακρύκοκκο λευκό ή καστανό ρύζι
2  σέλινα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο
8 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο χωρισμένα
2 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο σε ίνες, 
5 αυγά
χυμό 4-5 λεμονιών
Αλάτι και πιπέρι 

Οδηγίες
Σε μια μικρή κατσαρόλα , ζεσταίνετε 2 φλιτζάνια ζωμού κοτόπουλου.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέστε ρύζι και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί.
Προσθέστε τις υπόλοιπες 6 κουταλιές ζωμό κοτόπουλου στη σούπα, ανακατεύετε, βράστε και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Προσθέστε το κρέας του κοτόπουλου.
Εν τω μεταξύ, για να κάνετε τη σάλτσα αυγολέμονο

Χτυπήστε 5 αυγά σε έναν σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ ή δυνατά με το χέρι με ένα χτυπητήρι.
Προσθέστε σταδιακά το χυμό λεμονιού ενώ αναμειγνύετε.
Πολύ αργά και σταδιακά προσθέστε τα 2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλου. Αν το προσθέσετε πολύ γρήγορα, η σάλτσα δεν θα είναι καλή.
Πολύ αργά και σιγά-σιγά προσθέστε τη σάλτσα πίσω στη σούπα.
Ρίξτε στη σούπα αλάτι και πιπέρι.

ΠΗΓΗ: .bowlofdelicious.com

Προηγούμενο άρθροΗ Βασιλόπιτα που δεν θα φτιάξετε άλλη σαν αυτή
Επόμενο άρθροΠουρές με Μπιφτέκι σε σάλτσα μανιταριού…ένα Κυριακάτικο Φαγητό