Kουλούρια σε σιρόπι

Τρώγαμε κάθε φορά που βγαίναμε έξω όταν μέναμε στο Πιτέστι.
Αυτή η ζύμη είναι τέλεια, νομίζω ότι ταιριάζει και σε κρουασάν ή τυριά.

Συστατικά:

250 ml γάλα
25 γρ βούτυρο
50 ml λάδι για ζύμη + 100 ml λάδι για κουλουράκια
70 γρ ζάχαρη
25 γρ μαγιά φρέσκια
3 κρόκοι
500-520 γρ αλεύρι
τριμμένη φλούδα λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας μέλι (ή ζάχαρη)
+ 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο, το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι (πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστή σύνθεση, όχι καυτή), τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά.
Προσθέστε το υγρό πάνω από το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε 2 κρόκους αυγών και τριμμένη φλούδα λεμονιού και ζυμώστε.
Η ζύμη που προκύπτει είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος ή στο φούρνο μικροκυμάτων με κλειστή την πόρτα.
Αλείφουμε τον πάγκο με λάδι και ανοιγουμε τα φύλλα όσο πιο λεπτά γίνεται. Αλείφουμε το φύλλο με λάδι, κόβουμε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ. Kόβουμε την καθε λωρίδα σε 2 μέρη (όχι μέχρι το τέλος αφήνουμε 1 εκ. άκοπο) στρίβουμε τις 2 μικρότερες λωρίδες μεταξύ τους και ενώνουμε τις άκρες δίνοντας σχήμα κύκλου.
Bάζουμε τα κουλούρια στο ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού με τις 2 κουταλιές της σούπας γάλα.


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε ένα σιρόπι από 4 κουταλιές της σούπας μέλι και ένα φλιτζάνι νερό.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σιρόπι τα κουλούρια αφού είναι έτοιμα και τα βάζουμε στο φούρνο για άλλα 1-2 λεπτά και μετά τα ξαναπασπαλίζουμε με μπόλικο σιρόπι και τα αλείφουμε με μέλι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://farfuria-cu-gust.ro/

Προηγούμενο άρθροKοτόσουπα Mανιταριών
Επόμενο άρθροΡολάκια Μελιτζάνας με τυρί