Χοχλίους κοκκινιστούς με κολοκυθάκια στην κατσαρόλα

Υλικά:

500 γραμμάρια Χοχλιούς, καθαρισμένους
500 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες ή κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 πιπεριά (κόκκινη, πράσινη ή κίτρινη), ψιλοκομμένη
400 γραμμάρια ντοματίνια (τοματίνια) ή λιωμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι ξηρό κρασί κόκκινο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο μάραθο ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας
Αλάτι και πιπέρι, για να γευστούν

Οδηγίες:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια και συνεχίστε να σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέστε τα ντοματίνια ή τις λιωμένες ντομάτες και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το τοματοπελτέ και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε το κρασί και αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε τους κοχλίους και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι οι κοχλίες να ανοίξουν και να γίνουν ζουμερές.

Προσθέστε το μάραθο ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν στη σάλτσα.
Σερβίρετε τους κοχλίους με τη σάλτσα σε βαθιά πιάτα και απολαύστε το πιάτο σας με φρέσκο ψωμί.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗΚοτρωνακης Σπυρος
Προηγούμενο άρθροΝτομάτες και πιπεριές γεμιστές
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα ρολό