Καλαμποκοτυρόψωμο με φέτα

 Το Καλαμποκοτυρόψωμο με φέτα: Ένα «σαν τον ήλιο» ψωμί, η χαρά του καλοκαιριού! Θα το απολαύσετε ως σνακ, με ένα ποτήρι κρασί

Υλικά

2 αυγά,
50 ml λάδι
1 μπέικιν πάουντερ
100 γρ τυρί φέτα
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
βούτυρο
κύμινο

Φλιτζάνι έχει χωρητικότητα 200 ml

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάω τ αυγά, με το λάδι και ένα μπέικιν πάουντερ!
Στη συνέχεια ρίχνω το θρυμματισμένο τυρί και το καλαμποκάλευρο.
Όλα ανακατεύονται καλά με ένα πιρούνι! Αδειάζω αυτό το μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, βάζω από πάνω κομμάτια βούτυρο και τυρί
σε πολλά σημεία, πασπαλίζω με κύμινο και ψήνω σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει!

Ένα πολύ αγαπημένο πρωινό!

Людмила Данова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Στριφτό τυρόψωμο με βούτυρο…

Στριφτό τυρόψωμο με βούτυρο...

Υλικά

500 γρ αλεύρι
200 ml. γάλα
2 τεμ. αυγά
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. λάδι
1 κουτ ζάχαρη
1 κουτ αλάτι
7 γρ ξηρή μαγιά
Βούτυρο
τυρί για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Από τα αναφερόμενα υλικα ζυμώνουμε τη ζύμη. Το αφήνω για 15 λεπτά να χαλαρώσει.
Χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε το καθένα, αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τυρί.
Τα στοιβάζω το ένα πάνω στο άλλο και δεν βάζουμε τίποτα στο τελευταίο. Κόβουμε σε 4 λωρίδες, στρίβουμε και τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν.
Για μένα 35/40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθρο“Ψευτομουσακάς” με Κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΑλμυρό Κέικ ψωμιού με μπέικον