Κανταΐφι με μία απλή μεταξένια κρέμα

Υλικά

1 πακέτο ψιλοκομμένη ζύμη κανταΐφι
220 γρ βούτυρο (λιωμένο)

Πουτίγκα
4,5 φλιτζάνια πλήρες γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού (γεμάτο) *
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Σιρόπι
3,5 κουπες ζάχαρη
3 κουπες νερό
3 σταγόνες χυμό λεμονιού

Ταψί για κέικ 13/9

Πως θα το να κάνω:

Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιροπι σας. Προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και βράστε μέχρι να πήξει και μετά προσθέστε σταγόνες λεμονιού.
Αλείφουμε με βουτυρο τον πάτο και το πλάι του ταψιού. Σε ένα ταψί απλώνετε τη ζύμη κανταιφι ξασμένη.
Περιχύνουμε το μείγμα λιωμένου βουτύρου/μαργαρίνης. Κάντε μασάζ με βούτυρο/μαργαρίνη στη ζύμη και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια.
Μόλις καλυφθεί πλήρως, τοποθετήστε τη μισή ζύμη σας στον πάτο του ταψιού ή σε δύο μικρά ταψιά. Απλώστε ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας πιέστε σταθερά τη ζύμη στον πάτο του ταψιού.
Τώρα φτιάξτε την πουτίγκα σας προσθέτοντας όλα τα υλικά και ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η πουτίγκα γίνει πολύ πηχτή, κλείνουμε. Αφήστε να κρυώσει στον πάγκο για 10 λεπτά. Τώρα πρέπει να τοποθετήσετε την πουτίγκα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το υπόλοιπο φύλλο πρέπει να φέρετε στο κέντρο του τηγανιού σας και να το καλύψετε με μια υγρή χαρτοπετσέτα.

Αφού ολοκληρωθεί μια ώρα απλώνουμε την πουτίγκα ομοιόμορφα και στη συνέχεια απλώνουμε το υπόλοιπο φιλό από πάνω.
Σπρώξτε απαλά προς τα κάτω με την παλάμη του χεριού σας.
Τοποθετούμε σε φούρνο 180 βαθμούς. 20-30 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι η κορυφή έχει μια πιο σκούρα απόχρωση του χρυσοκαφέ.
Αφού περιχύσετε το σιρόπι σας θα ανοίξει το χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με δροσερό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει σε μια πετσέτα και μετά όταν κρυώσει αρκετά και το βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύο.

Σημείωση: Έφτιαξα δύο ταψακια μικρότερου μεγέθους, ένα μακρόστενο και ένα ταψακι πίτας. Για να γίνει αυτό πρέπει να αυξήσετε το γάλα κατα 1 κουπα, 1 κ.σ. ρυζάλευρο, 1 κ.σ ζάχαρη. Απλώς χωρίστε αρκετή ζύμη για κάθε ταψί.
* πρόταση από εμάς όχι τον συγγραφέα… μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορν φλάουρ και ίσως χρειαστείτε πάνω από 6 κουταλιές της σούπας για να γίνει πηχτή πουτίγκα.

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια με λευκή σάλτσα…το τέλειο ορεκτικό
Επόμενο άρθροΨωμάκια με γιαούρτι