Καρυδόπιτα με κρέμα
Η καρυδόπιτα με κρέμα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Είναι μια πλούσια και αρωματική πίτα, με βάση από καρύδια και κρέμα γάλακτος.
Η βάση της καρυδόπιτας είναι συνήθως φτιαγμένη με καρύδια, αλεύρι, ζάχαρη, αυγά και μπαχαρικά. Τα καρύδια προσδίδουν στη βάση μια ξεχωριστή γεύση και υφή. Η κρέμα είναι συνήθως φτιαγμένη με γάλα, ζάχαρη, αυγά και βανίλια.
Η κρέμα είναι βελούδινη και απαλή, και σε συνδυασμό με τη βάση καρυδιών δημιουργεί ένα τέλειο γλυκό.
Συνοψίζοντας:
Η καρυδόπιτα με κρέμα είναι ένα κλασικό γλυκό που πάντα αποτελεί μια ασφαλή επιλογή. Είναι γευστικό, εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά:
15 αυγά χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού τσαγιού καρυδόψιχα
3/4 φλυτζανιού τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1,5 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1,5 κουταλάκι του γλυκού κακάο
3 βανίλιες
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι.
Σιρόπι:
3 και 3/4 φλυτζανιού τσαγιού
ζάχαρη 1,5 και 3/4 φλυτζανιού τσαγιού νερό
Φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα πατισερί:
1,5 κιλό γάλα
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
9 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ 1,5 κουταλιά της σούπας αλεύρι
4,5 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 βανίλιες
3 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέσα το καρύδι, την φρυγανιά,τα μπαχαρικά,το ξύσμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ενώνουμε προσεκτικά τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένο ταψί (το μεγάλο της κουζίνας).
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι.
για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουερ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, την βανίλια,τους κρόκους.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με καρύδι.
H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Καρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδα
Υλικά
3 αυγά
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι θρυμματισμένα καρύδια
1 ποτήρι καρύδας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι κορν φλάουερ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 συσκευασία σαντιγί
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε το σιρόπι γιατί το σιρόπι θα πρέπει να ναι κρύο όταν το ρίξουμε πάνω στο κέικ μας.
Ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη σ μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε το μάτι και βράστε για άλλα 15 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέστε τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ μεγάλο τετράγωνο. Το στρώνουμε καλά στον πάτο του πυρέξ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω του και αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το κορν φλάουερ τη ζάχαρη τη βανίλια και ζεσταίνετε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφαιρείτε απ τη φωτιά.
Προσθέστε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπήστε με ένα μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από το κέικ που το έχετε ποτίσει με το δροσερό σιρόπι.
Πασπαλίστε άφθονη καρύδα πάνω του και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.
Αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε.
Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ