Ας αναβιώσουμε αυτή τη νοσταλγική γεύση για Καριόκες με μια συνταγή της κας Παλμιρα Αριστου που συνδυάζει την κλασική γεύση της σοκολάτας με την τραγανότητα των ξηρών καρπών και των μπισκότων.

Υλικά:

Για τη γέμιση:
200 γραμμάρια ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
200 ml νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 γραμμάρια μπισκότα (π.χ. πτι μπερ), τριμμένα
250 γραμμάρια καρύδια, τριμμένα
2 κουταλιές σούπας κονιάκ

Για τη γλάσο:
400 γραμμάρια κουβερτούρα (σκούρα ή γάλακτος)
2 κουταλιές σούπας λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)

“Αυτή η συνταγή θα μας ταξιδέψει στα παιδικά μας χρόνια”

Εκτέλεση:

Βράζω για δυο λεπτά την ζάχαρη με το κακάο ,νερό και μισό κουταλάκι κανέλα
Τρίβω στο μουλτι τα μπισκότα και καρύδια και τα ρίχνω στο υγρό με δυο κουταλιές σούπας κονιάκ
Ανακατεύω κάνω μπαστούνι και βάζω ψυγείο η κατάψυξη να παγώσει
Τις περνάω από γλασσο που έκανα με κουβερτούρα και με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ

Καλή Επιτυχία