Αν ψάχνετε για μια εύκολη και νόστιμη πίτα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες, τότε αυτή η κασσόπιτα με κίτρινο κολοκύθι είναι μια εξαιρετική επιλογή! Με λίγα απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, θα έχετε έτοιμη μια αφράτη και γευστική πίτα που θα λατρέψετε.
Υλικά:
600 γρ. κολοκύθι κίτρινο, τριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως 1 κιλό)
400 γρ. γιαούρτι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
4 αυγά
400 γρ. φέτα τριμμένη
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο κολοκύθι, το αλάτι, το πιπέρι το ελαιόλαδο,το γιαούρτι και τα αυγά.
Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε 1 ποτηρι στην αρχη αλευρι για να δουμε πόσο σταθερό είναι το μειγμα και το baking powder και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και στην συνέχεια το επομενο ποτήρι.
Αδειάστε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πράσινο κολοκύθι, αν προτιμάτε.
Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε στην γέμιση δυόσμο της πάει πολύ.
Αν θέλετε μια πιο τραγανή κρούστα, πασπαλίστε την επιφάνεια της πίτας με λίγο τριμμένο τυρί πριν το ψήσιμο.
Για να σερβίρετε, κόψτε την πίτα σε κομμάτια και συνοδεύστε την με μια φρέσκια σαλάτα.
Απολαύστε αυτή την εύκολη και νόστιμη κασσόπιτα με την οικογένεια και τους φίλους σας!
Σημείωση: Οι ποσότητες των υλικών είναι κατά προσέγγιση και μπορείτε να τις προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.