Το κατσικάκι φρικασέ αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και την αξεπέραστη νοστιμιά του. Το τρυφερό κρέας του κατσικιού παντρεύεται αρμονικά με τα κολοκυθάκια και το λεμονάτο αυγολέμονο, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που σαγηνεύει τον ουρανίσκο.

Υλικά

1000 gr. αρνάκι γάλακτος μπούτι
1000 gr. κολοκυθάκια
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκ.σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
πιπέρι
αλάτι
κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια,
άνιθος

1 αυγό
χυμό δυο λεμονιών
1 κ.σούπας κόρν φλαουερ

Εκτέλεση

Τσιγάρισα το κατσικάκι μου που ήταν σε μερίδες ,σε λάδι στη κατσαρόλα μου ,έριξα τα κρεμμύδια, σκόρδο και έσβησα με ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί.
Εριξα λίγο ζεστό νεράκι, πιπέρι και άφησα σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί.
Στα 40′ αλάτισα το φαγητό μου.

Πέρασα στο τηγάνι τα κολοκυθάκια να πάρουν χρώμα.Στο τέλος αφού είχε μαλακώσει το κρέας μου, πρόσθεσα τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, άνιθος και άφησα για 10 λεπτά να σιγοβράσουν.
Στο τέλος χτύπησα 1 αυγό ,ασπράδι και μετά κρόκο, πρόσθεσα χυμό των λεμονιών, κόρν φλαουερ, ζουμί από τη κατσαρόλα,
τα έριξα στο κρέας μου, άφησα 2 λεπτά και έτοιμο!!

Έγινε λουκούμι !!!

ΠΗΓΗ: Tasia Soulioti Efstathiou 

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με λουκάνικα και τυρί.
Επόμενο άρθροΓαρίδες με ντοματίνια στο τηγάνι