Το κατσικάκι μπούτι μαριναρισμένο στο φούρνο με baby πατάτες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που είναι τόσο νόστιμο όσο και εύκολο στην παρασκευή. Η μαρινάδα του δίνει στο κρέας μια πλούσια και αρωματική γεύση, ενώ οι baby πατάτες ψήνονται ομοιόμορφα και γίνονται τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε, ακόμα κι αν δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην μαγειρική. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προετοιμάσετε τα υλικά και να τα ψήσετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.

Το αποτέλεσμα είναι ένα χορταστικό και γευστικό φαγητό που θα ενθουσιάσει τους πάντες. Είναι ιδανικό για μια Κυριακή στο σπίτι με την οικογένεια ή τους φίλους.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την παρασκευή του κατσικιού μπουτιού στο φούρνο με baby πατάτες:

Χρησιμοποιήστε καλό ποιοτικό κατσικάκι, με αρκετό λίπος. Το λίπος θα βοηθήσει το κρέας να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην ξεραθεί.
Η μαρινάδα πρέπει να καλύπτει το κρέας πλήρως. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Μαγειρέψτε το κατσικάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη μαρινάδα, όπως ρίγανη, θυμάρι ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας.



Υλικά Συνταγής

1 μπούτι κατσικίσιο
6 σκελίδες σκόρδο
20 γραμμάρια λιαστές τομάτες
3 κουταλιές μαϊντανό
3 κουταλιές δυόσμο
200 γραμμάρια soft Lurpak • 3 κλωναράκια μάραθο
κιλό baby πατάτες
2 κουταλιές μπούκοβο γλυκό
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή σας όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο.

Υλικά

1 μπούτι απο κατσίκι
Πατάτες
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη.
Μείγμα μαγειρικό για πατάτες ή αν δεν έχουμε ανακατεύουμε σε ένα μπόλ πιπέρι μαύρο, μπαχάρι, σινάπι(αν έχουμε)Κάρυ, ρίγανη, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι(όλα σε σκόνη)
Ελαιόλαδο, Νερό, λεμόνι(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το μπούτι καλά ανοίγουμε τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετούμε μερικές σκελίδες σκόρδο σε διάφορα σημεία.
Σε ένα μπόλ, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο μπούτι.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπόλ.
Προσθέτουμε δύο με τρείς κουταλιές του γλυκού απο το μείγμα για πατάτες και ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
Αν δεν έχουμε μείγμα, σε ένα μπόλ βάζουμε το πιπέρι το μαύρο, μπαχάρι ,σινάπι, κάρυ ,ρίγανη ,σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι και κάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί ή αν έχουμε μεγάλη γάστρα, το μπούτι, και προσθέτουμε ελαιόλαδο χυμό απο ένα μέτριο λεμόνι(προαιρετικά) και 1 1/2 ποτήρι νερό.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για μία ώρα περίπου.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη μισή ώρα και αφού έχουμε γυρίσει το κρέας ώστε να ψηθεί καλά.
Αν το ψήνουμε στη γάστρα ,αφαιρούμε το καπάκι ώστε να πάρει χρώμα απο πάνω και να ξεροψηθεί.
Κλείνουμε το διακόπτη της θερμοκρασίας και αφήνουμε μέσα το ταψί μόνο με τον αέρα

ΠΗΓΗ: Γιάννης Αραμπατζής

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Φούρνου σε σάλτσα λεμονιού
Επόμενο άρθροΓαλακτομπουρεκάκια: Η αγαπημένη συνταγή σε ατομικό μέγεθος!