Kεφτεδάκια με μελιτζάνα στο φούρνο

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό είναι το πιο νόστιμο κεμπάπ που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Με ενδιαφέρουσα συνταγή από την τουρκική κουζίνα.

Υλικά:

μελιτζάνα 2 τεμ. κατά προτίμηση από τις μακριές λεπτές μελιτζάνες
κιμά 200-250 γρ
κρεμμύδι 1 κεφαλή
κόκκινη πιπεριά
πράσινη πιπεριά
μαϊντανός 1/2 ματσάκι
ντομάτες μέτριες 2 τεμ.
πράσινες πιπεριές 2 τεμ.
φυτικό λίπος για τηγάνισμα
Αλάδι
πιπέρι
κύμινο
θυμάρι

Παρασκευή:

Σ’ ένα μπλέντερ αλέστε κρεμμύδια, πιπεριές και ανακατέψτε με κιμά.
Προσθέστε μια μερίδα μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, θυμάρι.
Σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Πλύνετε τις δύο μελιτζάνες, ξεφλουδίστε αλλά όχι εντελώς, για να γίνουν πολύχρωμες.
Τα κόβουμε σε δαχτυλίδια πάχους 1 εκ.
Τα αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, για να φύγει η πίκρα τους.
μετά στραγγίστε το νερό και στεγνώστε τις μελιτζάνες.

Τις τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, αλλά όχι αρκετά, καθώς θα ψηθούν.
Αφαιρέστε σε χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια και τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα ταψί, χρησιμοποίησα δύο κεραμικές φόρμες για να κανονίσω ένα κομμάτι μελιτζάνας, κεφτεδάκια, ντομάτα όπως σας αρέσει.
Τρίβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες και τις προσθέτουμε στις φόρμες, μαζί με κομμάτια πράσινης πιπεριάς στον κενό χώρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Απολαύστε το υπέροχο γεύμα!