Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι

Τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι είναι ένα παραδοσιακό και νόστιμο πιάτο. Τα κεφτεδάκια φτιάχνονται από κιμά και μπαχαρικά, και στη συνέχεια μαγειρεύονται σε ένα αρωματική κόκκινη σάλτσα. Σερβίρονται με πλούσιο πιλάφι, που είναι ένα αρωματικό ρύζι. Ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που ικανοποιεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.

Αρώματα Ξεκινήστε με μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζεστά αρώματα. Σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο αγκαλιάζονται με ντομάτα και μπαχαρικά, δημιουργώντας μια πλούσια σάλτσα που σιγοβράζει και μοσχοβολά.

Γεύση Μπουκιές ζουμερές, αφράτα κεφτεδάκια, φτιαγμένα με αγάπη από κιμά, ψωμί, μυρωδικά και μπαχαρικά, λιώνουν στο στόμα. Η πικάντικη σάλτσα κοκκινιστού αγκαλιάζει τα κεφτεδάκια, προσφέροντας μια γευστική πανδαισία με κάθε μπουκιά.

Υφή Κάθε κεφτεδάκι, πλούσιο και ζουμερό, σπάει με βελούδινη υφή στο πιρούνι. Η σάλτσα, χυλωμένη και πηχτή, αγκαλιάζει το πιλάφι, δημιουργώντας μια αρμονική συνύπαρξη υφών.

Συμπέρασμα Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι: μια κλασική συνταγή, γεμάτη ζεστασιά, νοστιμιά και αγάπη.

Υλικά

750 γρ κιμά,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 αυγό,
1 ντομάτα τριμμένη,
2 φέτες ψωμί που έχουμε μουσκέψει
μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, χρωματιστές πιπεριές.

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κούπες νερό
λίγο αλάτι
2 κούπες ρύζι κίτρινο

Εκτέλεση

Πλάθω κεφτεδάκια και τα ψήνω στο φούρνο..

Ετοιμάζω τη σάλτσα σοτάροντας ένα μέτριο κρεμμύδι και τις πιπεριές ρίχνω τα
κεφτεδάκια να σοταριστούν και αυτά, ντομάτα λίγο νερό αλάτι πιπέρι.


Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο, νερό λίγο αλάτι και αφού βράσει προσθέτω
το ρύζι το αφήνω να πιει όλο το νερό. Κατεβάζω από το μάτι και σκεπάζω με μια πετσέτα για 10 λεπτά..
Έτοιμο το φαγητό για σερβίρισμα 😃 😀😍

Η Συνταγή είναι της Roubina Konst

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΜαγικά Τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα! ❤️