Κοντοσούβλι με πατάτες φούρνου!!!

Ξεκινήσαμε από τον κρεοπώλη,,, ζήτησα χοιρινό με λίγο λίπος για κοντοσούβλι,,,, αρχίζουμε μια μέρα πριν με την μαρινάδα

Γενικά:

Το κοντοσούβλι με πατάτες φούρνου είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από χοιρινό κρέας ψημένο σε σουβλάκι, μαζί με πατάτες κομμένες κυδωνατες και ψημένες στο φούρνο.

Πλεονεκτήματα:

  • Νόστιμο: Το κοντοσούβλι είναι συνήθως μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού, ρίγανη, και σκόρδο, που του δίνει μια πλούσια γεύση. Οι πατάτες ψημένες στο φούρνο γίνονται τραγανές εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό.
  • Χορταστικό: Το κοντοσούβλι είναι ένα πλούσιο πιάτο που μπορεί να χορτάσει άνετα ένα άτομο.
  • Εύκολο στην προετοιμασία: Το κοντοσούβλι μπορεί να αγοραστεί έτοιμο από τα περισσότερα κρεοπωλεία, ενώ οι πατάτες ψημένες στο φούρνο είναι μια εύκολη συνταγή.
  • Πολυχρηστικό: Το κοντοσούβλι με πατάτες φούρνου μπορεί να σερβιριστεί ως μεσημεριανό, βραδινό, ή ακόμα και ως ορεκτικό.

Συνολικά:

Το κοντοσούβλι με πατάτες φούρνου είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για φαγητό στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη ότι είναι ένα λιπαρό και αλμυρό πιάτο με υψηλή θερμιδική αξία.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό για κοντοσουβλι

για την μαρινάδα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ώριμη ντομάτα
μουστάρδα
κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ντομάτα και πιπεριές κόκκινες πράσινες

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μουλτι ένα κρεμμύδι ξερό με μια ώριμη ντομάτα
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα μουστάρδα κρασί αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το κρέας.
Ανακατευουμε με τα χέρια να το καλύψει καλα το κρεας. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και όλοι νύχτα στο ψυγείο!
Το πρωί το περνάμε σε χοντρό ξυλάκι ενδιάμεσα βάλτε ντομάτα και πιπεριές κόκκινες πράσινες
Ρίχνουμε επάνω στο κοντοσούβλι τη μαρινάδα που έχει περισσέψει στο μπολ και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στη γάστρα.
Βάζουμε και τις πατάτες
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε 2 ώρες!!!!

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Thomi Kromlidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δείτε Επίσης: Χοιρινό λεμονατο με ρύζι| Χοιρινή τηγανιά ,σπέσιαλ λουκούμι !!!!

Το πιο μερακλίδικο Κοντοσούβλι

Ελληνικό Κοντοσουβλι

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Greek Cooking by Katerina

Τι θα χρειαστείτε

2,5 κιλά κρέας χοιρινό, λαιμό και πανσέτα σε κομμάτια
Για την πρώτη μαρινάδα:
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο, 3-4 κ.σ., ίσα να βρέξει το κρέας
3 κ.σ. μουστάρδα
Κρεμμύδι σε φέτες
Για τη δεύτερη μαρινάδα, προσθέτουμε στα υλικά της πρώτης:
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ρίγανη
4-5 γαρίφαλα
5-6 κόκκους μπαχάρι
Ξύσμα λεμονιού
Κόκκινο κρασί, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας
Για το κοντοσούβλι:
Το μαριναρισμένο κρέας
2-3 μέτριες ντομάτες σε ροδέλες ή κομμάτια
2-3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα και ξεχωρισμένα σε φύλλα
2 πιπεριές της αρεσκείας σας κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
1 κουτάκι μπύρα
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για το ταψί
5 σούβλες για κοντοσούβλι
Κοντοσούβλι

Εκτέλεση συνταγής

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας δώσει καλά σιτεμένο χοιρινό κρέας, λαιμό και πανσέτα σε αναλογία 2 προς 3 περίπου. Μπορείτε να προμηθευτείτε και κρέας από προβατίνα, το οποίο πρέπει να είναι πολύ καλά σιτεμένο, τουλάχιστον 10 μέρες στο ψυγείο του κρεοπώλη.
Ανοίγουμε το χαρτί όπου είναι τυλιγμένο το κρέας. Βάζουμε τα υλικά της πρώτης μαρινάδας και κλείνουμε καλά ξανά το χαρτί σφίγγοντας γύρω από το κρέας. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Το βγάζουμε και το βάζουμε σε τάπερ. Βάζουμε τα υλικά της δεύτερης μαρινάδας και κρασί να σκεπάζει το κρέας μέσα στο δοχείο. Το βάζουμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι για 24 ώρες.

Την άλλη μέρα βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο περίπου 2 ώρες πριν το ετοιμάσουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα λαχανικά στις σούβλες.
Ακουμπάμε τις σούβλες επάνω στη σχάρα επάνω στο ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε τη μπύρα στο ταψί.
Καλύπτουμε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Το κοντοσούβλι γίνεται ζουμερό και πολύ νόστιμο στον οικιακό φούρνο με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τζατζίκι, χτυπητή ή τυροκαυτερή.

Δείτε Επίσης: Χοιρινή Τηγανιά με βαλσάμικο| Χοιρινή τηγανιά ,σπέσιαλ λουκούμι !!!!

Δείτε Εδώ το Video Εκτέλεσης

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΛουκανικόπιτες: Το τέλειο σνακ για κάθε ώρα!!
Επόμενο άρθροΓλυκό ταψιού με δαμάσκηνα: Ονειρικό και πανεύκολο!