Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πατάτες τηγανιτές

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

1200 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο multi
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 αυγό
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο
μισό φλιτζανάκι του καφέ γάλα
μισό φλιτζανάκιι του καφέ ούζο
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
δυόσμος ξερός ή φρέσκος ψιλοκομμένος
ρίγανη ξερή
αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
300 γραμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
ζάχαρη
κανέλα
ρίγανη ξερή
βασιλικός ξερός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
νερό βρασμένο

Για τη συνοδεία
5 πατάτες μεγαλούτσικες
αλάτι
ελόλαδο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να πλάθουμε ένα ένα στρογγυλό κεφτεδάκι. Αφού ολοκληρώσουμε το πλάσιμο, τηγανίζουμε σε λάδι που καίει και φροντίζουμε να γυρίσουμε μεριά στα κεφτεδάκια για να τηγαιστούν ομοιόμορφα. Αφαιρούμε όταν έχουμε ολοκληρώσει τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Είμαστε έτοιμοι για τη σάλτσα μας. Σε άλλο σκέυος ή και στο ίδιο αν αφαιρέσουμε το πολύ λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε καλά. Έπειτα συμπληρώνουμε τα ντοματίνια και το χυμό ντομάτας καθώς και λίγο νεράκι.

Αφήνουμε να πάρει βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά(κανέλα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και τα μυρωδικά(ρίγανη, βασιλικό)σε ποσότητα που μας αρέσει. Η ζαχαρίτσα είναι απαραίτητη για να μη μας ξινίζει η ντομάτα. Αφήνουμε για λίγα λεπτά τη σάλτσα μόνη της να σιγοβράσει και έπειτα θα προσθέσουμε μέσα και τα κεφτεδάκια μας και θα αφήσουμε για τουλάχιστον μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα μας και να ενσωματωθούν όλα μαζί. Έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες μας, τις έχουμε αλατίσει και τις τηγανίζουμε σε λάδι που καίει μέχρι να γίνουν ξεροψημένες.

Αφού τις βγάλουμε από το τηγάνι τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι να φύγουν τα πολλά λάδια και έπειτα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τα κοκκινιστα μας κεφτεδάκια με τις τηγανητές πατάτες. Εναλλακτικά μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή ζυμαρικό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΦΩΤΟ: thehellenicodyssey

Προηγούμενο άρθροΜπισκότο κέικ πυραμίδας…ετοίμασα για την επέτειο του γάμου μας
Επόμενο άρθροΚιμαδοπιτάκια Πικάντικα