Αχ, τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ… ένα πιάτο που ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις και ζεσταίνει την ψυχή! Η πλούσια σάλτσα ντομάτας αγκαλιάζει τα αφράτα κεφτεδάκια, ενώ ο βελούδινος πουρέ πατάτας δημιουργεί ένα ακαταμάχητο πάντρεμα γεύσεων και υφών.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεμάτη νοστιμιά σάλτσα: Πηχτή, με έντονο το άρωμα της ντομάτας, αλλά και με μια γλυκιά πινελιά από το κρεμμύδι και το καρότο.
  • Τα ζουμερά κεφτεδάκια: Σωστά ψημένα, με σωστή ισορροπία μπαχαρικών και μυρωδικών.
  • Ο βελούδινος πουρέ: Αφράτος και κρεμώδης, έδεσε τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια στην σάλτσα για extra γεύση και υφή.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι.
  • Για ακόμα πιο αφράτο πουρέ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο βούτυρο ή γάλα.

Συνολικά:

Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, ζεστασιά και παράδοση. Ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα.

Βαθμολογία:

5/5 αστέρια!

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
50 γρ.φρυγανιά
Πιπέρι
Πάπρικα
Κύμινο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι

Για τον πουρέ πατάτας

3 πατάτες
30 γρ.βούτυρο
30 ml γάλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
Πιπέρι
Μαϊντανό
Αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 πιπεριές
100 γρ.χυμό ντομάτας
200 ml νερό
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σ ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι,τ αυγά,τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κύμινο,θυμάρι και ρίγανη.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να απορροφήσει ο κιμάς τα μπαχαρικά.
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φρέσκο σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Από τον κιμά φτιάχνουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε ζεστό φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τις πιπεριές όλα ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε την πάπρικα και τον χυμό ντομάτας.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και τα κεφτεδάκια.Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και φρέσκο μαιντανό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας λίγο από τον πουρέ.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής στο κανάλι Home kitchen with Danny

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά αναμεικτο
2 αυγά
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. δυόσμο
1/2 κ.γ. κύμινο
30 ml ούζο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα μεγάλη φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. χυμό τομάτας
250 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι /πιπέρι

Για το πιλάφι
1.5 κούπα ρύζι κίτρινο Αμερικής
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
3 κούπες νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολυ καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
Έπειτα με τα χέρια πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 6΄-7΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τον ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 25’.
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα τομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφτούν με σάλτσα.

Για το πιλάφι:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ρύζι και τα καρότα μαζί με τα μπαχαρικά,χωρίς τον κύβο.
Αφού τσιγαριστούν μεταφέρουμε από το τηγάνι σε ένα ταψί μέτριο, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο και βάζουμε στους 170 στις αντιστάσεις να ψηθεί και κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν πιει όλο το νερό δοκιμάζουμε αν το ρύζι είναι ψημένο αν όχι ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη,ανακατεύουμε και αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί.

Σερβίρουμε το ρύζι με μια κούπα και το περιχύνουμε με σάλτσα και κεφτεδάκια

Προηγούμενο άρθροΑρωματική κολοκυθόπιτα με καρύδι
Επόμενο άρθροΤεμπελικό Προφιτερόλ: Γλυκιά Απόλαυση Χωρίς Δουλειά