Λαχταριστά κεφτεδάκια μαγειρεμένα σε νόστιμη σάλτσα και σερβιρισμένα με μακαρόνια. Μια απλή και οικονομική επιλογή για ένα πεντανόστιμο οικογενειακό δείπνο. Σε όλους, από παιδιά μέχρι ενήλικες, θα αρέσει να τρώμε Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια. Σε όλους αρέσει να τρώμε Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια. Είναι ένα νόστιμο πιάτο από την ελληνική κουζίνα που όλοι έχουμε φάει κάποια στιγμή!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και στυμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
400γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ. κανέλα
1 κύβος ζωμού
2 φλιτζάνια νερό

Για το σερβίρισμα:

500γρ. μακαρονάδα της αρεσκείας σας
Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, πάπρικα, κανέλα και κύβο ζωμού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τα τηγανητά κεφτεδάκια στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα κεφτεδάκια και να νοστιμίσει η σάλτσα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια. Ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλουμε.
Καλό μεσημέρι!

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα ή “Σουλτάνα” αλλιώς
Επόμενο άρθροΓεμιστός Μπακλαβάς