Κεφτέδες με λευκή σάλτσα 😋

Απαραίτητα προϊόντα:

για τα Κεφτεδάκια:
Κιμάς – περίπου 500 γραμμάρια
κρεμμύδια
Σκόρδο – προαιρετικά
1 Αυγό
Ρύζι – 2-3 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός
αλάτι
Μπαχαρικά (πιπεριά, ρίγανη..)

για την σάλτσα:
Γιαούρτι – περίπου 400 γραμμάρια
2 ή 3 κρόκους αυγού
Αλεύρι – περίπου 3 – 4 κ.σ
Ζωμός και νερό κοτόπουλου  (1: 3)

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζεται το ρύζι για τα κεφτεδάκια. Για να μην μείνει ωμό, μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε ζεστό νερό  με καπάκι (δεν πρέπει να μαλακώσει εντελώς) 
Αν θέλουμε  τα περναμε σε αλεύρι (αλλά και χωρίς αλεύρι!). Βάζουμε σε βραστό και αλατισμένο νερό ανακατεμένο με ζωμό ( να σκεπάζει ελαφρά τα κεφτεδάκια). Είναι έτοιμα όταν βγουν στην επιφάνεια – σε περίπου 30-35 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούνται τα κεφτεδάκια και στραγγίζετε ο ζωμός. Το γιαούρτι ανακατεύεται καλά με τους κρόκους και το αλεύρι για να μην υπάρχουν σβώλοι. Επιστρέψτε τον ζωμό στην φωτιά και βάλτε με μια κουτάλα σε λεπτή ροή πάνω από το μείγμα γιαουρτιού (για να εξισορροπήσει την θερμοκρασία). Στη συνέχεια, σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς, ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο ζωμό.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και λίγο πριν βράσει αφαιρούμε.
Τέλος, επιστρέφουμε τα κεφτεδάκια και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνα Καπαμά…είναι φανταστική
Επόμενο άρθροΑγαπημένα λαζάνια με κοτόπουλο και σπανάκι 😍