Κεφτέδες με μπρόκολο και κουνουπίδι

Συστατικά

Μπρόκολο-κουνουπίδι τριμμένο (περίπου 2 φλιτζάνια)
2 φλιτζάνια φρεσκοκομμένο τυρί cheddar
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ
Αλάτι για την γεύση

Οδηγίες

Τρίψτε το μπρόκολο και το κουνουπίδι μένα έναν τρίφτη στο χοντρό. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι, στραγγίζετε και πιέζετε το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάζοντος υγρού όσο μπορείτε.
Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 200 βαθμούς και τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί στρωμενό με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μπρόκολο-κουνουπίδι, το τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και αλάτι.

Φτιάξτε περίπου 16 μικρές μπάλες με το μείγμα και τοποθετήστε τους ομοιόμορφα στο ταψί. Πλατιάστε τα με τα χέρια σας για να τα ισιώσετε λίγο.


Στο κεντρικό ράφι, ψήστε για περίπου 15 λεπτά (ή έως ότου αρχίσουν να γίνοντε καφετί), και στη συνέχεια τα αναποδογυρίστε και συνεχίστε να ψήνετε για άλλα 8-10 λεπτά.
Φάτε μόνος σας ή σερβίρετε με μία σάλτσα όπως το τζατζίκι.

ΠΗΓΗ: www.instrupix.com