Κεφτέδες στιφάδο

Υλικά

1 κιλο κιμας (700 μοσχαρι , 300 χοιρινο)
1 κρεμυδι
4 σκ.σκορδο
1 αυγο
4 φετες ψωμι
αλατι πιπερι
1/2 κ.γ παπρικα γλυκια
1 κγ.ριγανη
αρκετο μαιντανο
δυοσμο
1 κσ ελαιολαδο
λιγο ξυδακι
1 κσ.κετσαπ
λίγο ουζο

για την σαλτσα
1 ντοματα τριμμενη
1 κ.σ.πελτε
λιγη ζαχαρη
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
4 φέτες ψωμί μουλιασμενες και καλα στημενες
3 μπαχαρια
1 ξυλο κανελας
1 φυλλο δαφνης
3 γαρυφαλλα

μικρα κρεμυδάκια

Εκτέλεση

Κεφτεδες στιφαδο….απλα υπεροχοι!!

Εκτέλεση

Ζυμωνω καλα όλα τα υλικά για τους κεφέτδες και στο τελος λιγο ουζο.
Τα αφηνω στο ψυγειο να βγαλουν τα αρωματα. Τα αλευρωνω και τα τηγανιζω.

Για την σάλτσα
Σε κατσαρολα ανοιχτη (νταβα βαζω την ντοματα τριμμενη, πελτε ,λιγη ζαχαριτσα ελαιολαδο ,αλατακι ,πιπερακι ,μπαχαρια ,1 ξυλο κανελας,
την δαφνη ,γαρυφαλλα νερακι να βρασει η σαλτσα.
Καθαριζω μικρα κρεμυδακια τα βραζω 3 φορες απο 3 λεπτα τα σουρωνω δεν τα περναω απο τηγανι δεν εχουν καμια διαφορα ειναι μαλιστα
και πιο ευπεπτα. Οταν ειναι η σαλτσα σχεδον ετοιμη ριχνω τα κρεμυδια και βραζω 20 λεπτα ριχνω και τους κεφτεδες στο τελος να παρουν
μερικες βρασεις και λιγο ξυδακι, στιφαδο χωρις ξυδακι δεν γινεται

Ετοιμη η φαγηταρα μας !!

ΠΗΓΗ: τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτέδες φούρνου με μπεσαμέλ και τυρί

Κεφτέδες φούρνου με μπεσαμέλ και τυρί

Κεφτέδες φούρνου με μπεσαμέλ και τυρί: Οι κεφτέδες μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Αν τους προσθέσεις μπεσαμέλ με λιωμένο τυρί και τους ροδίσεις στον φούρνο, τότε έχεις μαγειρέψει έναν παράδεισο, για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

1 κόκκινο κρεμμύδι
600 γρ κιμά
3 μεσαίου μεγέθους πατάτες
1 ολόκληρο αυγό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
κουρκουμά αλάτι πιπέρι και σκόρδο

Για την μπεσαμέλ

1 κσ βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
600 ml γάλα
αλάτι
100 ml κρέμα γάλακτος
βασιλικό και δενδρολίβανο
12 φέτες γκουντα
12 φέτες μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την προετοιμασία ψιλοκόψτε το κόκκινο κρεμμύδι και πρόσθεστε στον κιμά μετα ψιλοκοβουμε το σκορδο και το βάζουμε στο κιμα
Χρειαζόμαστε και τρεις μεσαίου μεγέθους πατάτες τις οποίες τρίβουμε και ανακατεύουμε επίσης με το μείγμα του κιμά
Προσθετουμε το αυγό και τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι
Οταν τ έχουμε προσθέσει όλα αυτά ανακατεύουμε καλύτερα με τα χέρια μας για να έχουμε ένα συμπαγές μείγμα
Μπορειτε να καρυκεύσετε όπως θέλετε χρησιμοποιήσα κουρκουμά αλάτι πιπέρι και σκόρδο
Στη συνέχεια πλάθετε τα μπιφτέκια και τα βάζετε σε αλεύρι, πριν από αυτό ετοιμάζουμε ένα τηγάνι με λάδι για να ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε
τους κεφτέδες πολύ σύντομα από τη μία και από την άλλη ίσα να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα βάζουμε κεφτέδες ένα ταψί πυρέξ εγώ έβγαλα 12 κεφτέδες
και το αφήνουμε στην άκρη

Για την μπεσαμελ
Μετά από αυτό Προσθέστε λίγο βούτυρο και δύο κουταλιές σούπας αλεύρι το τηγάνι ανακατεύουμε ώστε να σχηματιστούν σβωλοι
Ανακατεύουμε καλά τσιγαρίζουμε λίγο το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο γάλα συνολικά 600 ml σταδιακά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα το
βράζουμε για λίγο προσθέτουμε λίγο αλάτι και μετά 100 ml κρέμα γάλακτος
Το βράζουμε για λίγο αλάτι λίγο μυρωδικό βασιλικό και δενδρολίβανο. Μετά περιχύνουμε τους κεφτεδες με την σάλτσα μπεσαμελ
Μετά τακτοποιούμε από πάνω κάθε κεφτέ φέτες τυριού και ένα κομμάτι με μοτσαρέλα θα λιώσει όμορφα και θα δώσει ιδιαίτερη γεύση σε αυτό το
πιάτο θα είναι έτοιμο για ψήσιμο τα βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά

Δειτε την συνταγή σε βίντεο εδώ

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες…το επιδόρπιο των γιαγιάδων μας
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια…για να μην τύχη αλλά να πετύχει