Κέικ γιαουρτιού 3 συστατικά!

Αυτό το κέικ γιαουρτιού δεν περιέχει καθόλου αλεύρι ή ζάχαρη, καθιστώντας το εξαιρετικά ελαφρύ.
Αυτό το κέικ μοιάζει πολύ με ένα cheesecake. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο, υγρό επιδόρπιο.
Τα παιδιά θα μπορέσουν να φάνε πρωινό ή σνακ με αυτό με έναν πιο υγιεινό τρόπο.

Επειδή το γιαούρτι είναι μια αρκετά υγιεινή τροφή: έχει λίγες θερμίδες, επειδή αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνες.

Σε αυτή την περίπτωση, συνιστώ να χρησιμοποιήσετε γλυκαντικο τυπου στεβια, ώστε να μην προσθέσετε ζάχαρη στη συνταγή.
Με αυτόν τον τρόπο, η περιεκτικότητα του κέικ σε θερμίδες μειώνεται σημαντικά!
Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά για να φτιάξετε αυτό το κέικ γιαουρτιού και είναι πολύ γρήγορο στην προετοιμασία του.

Φτιάχνοντας το γιαούρτι: Αν χρησιμοποιείτε απλό γιαούρτι, προσθέστε περίπου 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης ή γλυκαντικό της επιλογής σας, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν καλά.

Πώς να φτιάξετε το κέικ γιαουρτιού 3 συστατικών

Συστατικά για 6 άτομα :

400 γραμμάρια γιαούρτι 1.5%
40 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά

Προετοιμασία:

Για να φτιάξετε το κέικ, βάλτε το σε μια κατσαρόλα:
Αρχικά, ρίξτε το γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά για να αποκτήσετε ένα λείο, ελαφρύ μείγμα.
Προσθέστε σταδιακά το κορν φλάουρ και ανακατέψτε.
Στρώνετε μια φόρμα ψησίματος διαμέτρου 16 cm με ελαφρώς νωπό αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στους 180°C για 50/60 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, αφήστε το κέικ γιαουρτιού να κρυώσει, στη συνέχεια αφαιρέστε το από τη φόρμα και σερβίρετε.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ γιαουρτιού πορτοκαλιού-λεμονιού

Υλικά

μπισκότα 250
Λάδι 100 γρ
Γιαούρτι 500 γρ
Άνθος Αραβοσίτου Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ 1
Νερό 500 ml
Ζάχαρη 2 φλ
Πορτοκάλι 1 τεμάχιο
Λεμόνι 1 τεμ
Ζελατίνη 10 γρ

Παρασκευή

Αρχικά αλέθονται τα μπισκότα και ανακατεύονται με το βούτυρο που έχει λιώσει.
Σε κατάλληλη πιατέλα τοποθετείται ένα τσερκι με διάμετρο 24 εκ. Το μείγμα χύνεται σε αυτό. Ισοπεδώνεται και συμπιεζετε με ένα κουτάλι.
Το γιαούρτι ανακατεύεται με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και την τριμμένη φλούδα ενός μεγάλου λεμονιού, καθώς και το χυμό από μισό πορτοκάλι.
Δύο κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη μουλιάζονται σε 50 ml νερό και όταν η ζελατίνη φουσκώσει, υγροποιείται για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Το προσθέτω στο γιαούρτι και ανακατεύω.

Ρίχνω την κρέμα γιαουρτιού πάνω από την βάση. Πριν από αυτό, τακτοποίησα πορτοκαλί μισά στα τοίχωματα απο το τσερκι.
Βάζω το κέικ στην κατάψυξη για μισή ώρα, οπότε ετοιμάζω τη δεύτερη κρέμα.
Ο πολτός από μισό πορτοκάλι που χρησιμοποίησα τον χυμό το αλεσα στο μπλεντερ.
Το ανθος αραβοσίτου διαλύεται σε μισό λίτρο νερό, που βράζει στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την υπόλοιπη κούπα ζάχαρη.
Βγάζουμε την έτοιμη κρέμα από τη φωτιά και την κρυώνουμε για λίγο, ανακατεύοντας για να μην κάνει κρούστα.
Προσθέτω και τον πολτο πορτοκαλιου.

_cuva

Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη και ρίχνω στη μέση την κρέμα πορτοκαλιού. Ισοπεδώνω με ένα κουτάλι.
Τοποθετήστε από πάνω φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού. Μπορείτε όμως να διακοσμήσετε ανάλογα με το γούστο σας.
Το αφήνω να σφίξει στο ψυγείο. Καλό είναι να το αφήσετε να καθίσει για τουλάχιστον μία ή δύο ώρες. Απλά φροντίστε να δέσει εντελώς η κρέμα.
Πολύ νόστιμο και φρέσκο ​​κέικ με γεύση εσπεριδοειδών. Και χωρίς ψήσιμο.
Σίγουρα θα ταιριάζει πολύ και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αλλά προσωπικά συνδέω αυτό το άρωμα με τον χειμώνα.

_cuva

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:

 

Προηγούμενο άρθροΑτομικά Τουρτάκια Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΑνατολίτικα Σιροπιαστά με Μαστίχα