Υγρό κέικ αχλαδιού
Υλικά
1 αχλάδι
30 γραμμάρια ζάχαρη και επιπλέον για απο πάνω
1 αυγό
100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως ή πλιγούρι βρώμης
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Καρύδια για διακόσμηση (προαιρετικά)
Διαδικασία:
1- Κόψτε το αχλάδι στη μέση, κόψτε το ένα μισό σε 6 μέρη και κρατήστε το για απο πάνω.
2- Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το άλλο μισό χοντροτριμμένο αχλάδι (αν βγάλει ζουμί, ΜΗΝ το πετάξετε, είναι που δίνει υγρασία στο κέικ).
3- Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 22 εκ. προηγουμένως ψεκάστηκε με φυτικό σπρέι.
4- Τοποθετήστε το άλλο μισό αχλάδι κομμένο από πάνω, πασπαλίστε λίγη ποσότητα ζάχαρης και προαιρετικά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
5- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 20/30 λεπτά.