Σιροπιαστό Κέικ με ινδική καρύδα

Αυτό το σιροπιαστό Κέικ Ινδοκάρυδο είναι ένα αριστούργημα γεύσης και υφής. Το αφράτο κέικ, ποτισμένο με γλυκό σιρόπι, αγκαλιάζεται από την εξωτική γεύση της καρύδας, δημιουργώντας μια εμπειρία που θα σας μαγέψει.

Ας δούμε τα highlights:

  • Υπέροχη γεύση: Η καρύδα προσδίδει στο κέικ μια γλυκιά και εξωτική γεύση που ισορροπεί τέλεια με το σιρόπι.
  • Αφράτη υφή: Το κέικ είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα, προσφέροντας μια αίσθηση απόλαυσης σε κάθε μπουκιά.
  • Εύκολη παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα νόστιμο γλυκό χωρίς πολύ κόπο.
  • Πολυχρηστικότητα: Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο, ως συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι, ή ακόμα και ως πρωινό.

Επιπλέον:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού για μια πιο δροσερή γεύση.
  • Για extra καρύδα, γαρνίρετε το κέικ με τριμμένη καρύδα πριν το σερβίρετε.
  • Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Συνοψίζοντας: Το σιροπιαστό κέικ με ινδική καρύδα είναι ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει με την γεύση και την υφή του. Είναι εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

Σιρόπι
1 λίτρο νερό
800γρ ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
1κ.σ γλυκόζη (προεραιτικά)

Κέικ
6 αυγά
400γρ ζάχαρη
βάζουμε 250γρ μαργαρίνη
50 γραμμάρια κονιάκ
2 κάψουλες βανίλια
μία τσιμπιά αλάτι
180γρ ινδική καρύδα
380γρ σιμιγδάλι ψιλό
1,5-2 κγ Μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση

θα ξεκινήσουν με το σιρόπι
Θα βάλουμε το νερό ζεστό μπορείτε και βρυσης, την ζάχαρη χυμό από ένα λεμόνι μία κουταλιά της σούπας γλυκόζη καλή γλυκόζη βοηθάει να δέσει το σιρόπι μας ανακατεύουμε λιγάκι και πάμε για βράσιμο από την ώρα βρασμού θέλουμε 6 λεπτά

Για το κέικ 

Χτυπάμε τ αυγά με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά να αφρατεψειι το μείγμα μας
Μετα θα ρίξουμε την μαργαρίνη την οποία την έχω λιώσει λιγάκι την έχω ζεστάνει ή σε θερμοκρασία δωματίου θα βάλουμε το κονιάκ, βανίλιες και θα συνεχίσουμε το χτύπημα για ένα με δύο λεπτά 1-2 λεπτά.

Αφού έχει αφρατέψει θα βάλουμε την ινδική καρύδα το ανακατεύουμε λιγάκι θα βάλουμε το σιμιγδάλι, bakin powder και ανακατευουμε καλα
Eχουμε ανάψει το φούρνο μας 180 βαθμούς αντιστάσεις, θα πάρουμε μία καλά που βουτυρωμενη φόρμα πυρέξ ισιωνουμε το κέικ και ψηνουμε για 40 λεπτα

Βγαζουμε απο το φουρνο και σιροπιάζουμε με κρυο σιρόπι πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα και το κόβουμε

Η Συνταγή είναι του κου Γιωργου Ζιώλη δείτε το βίντεο εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστο κέικ με ινδοκαρυδο και γλάσο σοκολάτας….

Σιροπιαστο κέικ με ινδοκαρυδο και γλάσο σοκολάτας

Υλικά

Για το κέικ:
(ένα οποιοδήποτε ποτήρι, με αυτό θα μετρήσετε όλα τα υλικά)
3 αυγα,
1/2 ποτήρι ζάχαρη,
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 σπορελαιο
1 μπεικιν παουντερ
χυμό από ένα πορτοκάλι ή μια βανίλια,
1,5 ποτηρια ινδοκαρυδο
1 αλεύρι

Σιρόπι:
1 βανίλια,
1/2 ποτήρι νερό
2 κουτ σούπας ζάχαρη

Τα βραζω μαζί για περίπου 5λεπτα…

Γλάσο:
200 μλ γάλα,
200 γρ μαύρη σοκολάτα

Τα βάζω στην φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, μόλις κρυώσει το ρίχνω από πάνω…

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν… Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω με μια σπάτουλα…
Το ψήνω στος 180° για περίπου 30 λεπτά…
Το σιρόπι το έχω βράσει από πριν, αφού ψηθεί το γλυκό το τρυπάω λίγο με το μαχαίρι και ρίχνω από πάνω το σιρόπι…
Το κεικ γίνεται πολύ αφράτο… Αφού κρυώσει η σοκολάτα λίγο το ρίχνω από πάνω….

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε την Ιουλία Τζηκα

Προηγούμενο άρθροΗ μαγεία του Σεκερ Παρέ: Ανατολίτικη γεύση με άρωμα Ελλάδας!
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητα μίνι πιτάκια: Η τέλεια λιχουδιά για κάθε στιγμή