Κέικ με Κακάο και Σταγόνες Μαύρης Σοκολάτας

Αυτό το κέικ με κακάο και σταγόνες μαύρης σοκολάτας είναι απλά θεϊκό! Η υφή του είναι αφράτη και υγρή, ενώ η γεύση του πλούσια και σοκολατένια. Οι σταγόνες μαύρης σοκολάτας προσθέτουν μια πινελιά γλυκιάς πικρής που ισορροπεί τέλεια τη γεύση του κέικ.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η απλότητα της συνταγής: Το κέικ είναι εύκολο να φτιαχτεί και δεν χρειάζεται περίεργα υλικά.
  • Η υπέροχη μυρωδιά: Καθώς ψήνεται, το κέικ γεμίζει το σπίτι με μια θεσπέσια σοκολατένια μυρωδιά.

  • Η γευστική αρμονία: Η ισορροπία μεταξύ της γλυκιάς και της πικρής σοκολάτας είναι τέλεια.
  • Η ευελιξία: Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί σκέτο, με σαντιγί, με παγωτό ή με ό,τι άλλο σας αρέσει.

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Είναι το τέλειο κέικ για κάθε περίσταση, από ένα απλό πρωινό μέχρι ένα εορταστικό τραπέζι.

H κούπα είναι 240 ml

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 360 ml φρέσκο γάλα
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 5 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 φακελάκια μπέικιν
  • 100 γραμμάρια σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε το γάλα, το λάδι και τις βανίλιες και ανακατέψτε καλά.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και προσθέστε τα στο μείγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Τέλος, ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.
  6. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαιράκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
  7. Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ηλιέλαιο με βούτυρο, λιωμένο.
  • Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ στο μείγμα.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με σαντιγί, τριμμένη σοκολάτα ή φρέσκα φρούτα.

Καλή όρεξη!

Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ λεμονιού  χωρις γλουτένη

In tutto il mondo nelle ricette

Συστατικά:

125 γραμμάρια ρυζάλευρο
125 γραμμάρια κορν φλαουερ
125 ml λάδι
3 αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ή πορτοκάλι ή μανταρίνι)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε 3 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν πάουντερ.
Τα ρίχνουμε όλα σε ένα βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψακι (εγώ χρησιμοποιώ κορν φλαουερ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Μπορείτε να κάνετε το τεστ οδοντογλυφίδας που συνίσταται στο να το κολλήσετε στο κέντρο της πουτίγκας. Όταν βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή διακοσμούμε την επιφάνεια με γλάσο λεμονιού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο σπιτικό, όπως της μαμάς
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα στο Μαυροτήγανο