Κέικ κολοκύθας με σοκολάτα
Υλικά
πουρές κολοκύθας 250 γρ
αυγά 2 μεγάλα
ζάχαρη 200 γρ
γιαούρτι 90
λάδι 60 ml
βανίλια
αλεύρι 220 γρ
μπέικιν πάουντερ 4 γρ
μαγειρική σόδα 4 γρ
κανέλα 3 γρ
αλάτι 3 γρ
σταγόνες σοκολάτας 55 γρ. για το μείγμα του κέικ
σταγόνες σοκολάτας 80 γρ. για πασπάλισμα από πάνω
Εκτέλεση:
Κόψτε και βράστε την κολοκύθα, χτυπήστε την μέχρι να πολτοποιηθεί, Θα χρειαστείτε 250 γρ.
Στον πουρέ, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα αυγά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και στη συνέχεια τη ζάχαρη,γιαούρτι, λάδι, βανίλια. Ανακατέψτε ξανά.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε, μαζί με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
Ανακατεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα. Ρίξτε μέσα το ένα μέρος από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
Βουτυρώστε τη φόρμα στην οποία θα ψηθεί το κέικ με βούτυρο.
Στην περίπτωσή μου έχει διαστάσεις 26/10 εκατοστά.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ισιώνουμε την κορυφή.
Πασπαλίζουμε την κορυφή με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και το κέικ μπαίνει στο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά.
Καλή Επιτυχία
H Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com