Κέικ Κορμός

Απίστευτο! Κέικ κορμός σε 8 λεπτά, χωρίς αυγά και ζελατίνη; Φαντάζει όνειρο!

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορο και εύκολο: Μόνο 8 λεπτά χρειάζονται για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο κέικ! Ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή για ξαφνικές λιγούρες.
  • Υγιεινό: Χωρίς αυγά και ζελατίνη, είναι μια πιο ελαφριά επιλογή που ταιριάζει και σε όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς.
  • Νόστιμο: Το κέικ είναι αφράτο, με ωραία υφή και γεύση. Μπορείτε να το στολίσετε με διάφορους τρόπους, όπως με σοκολάτα, φρούτα ή σαντιγί.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε καλή ποιότητα κακάο για πλούσια γεύση.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σταφίδες για extra υφή και γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε το κέικ στο ψυγείο για λίγο πριν το σερβίρετε, για να σφίξει.

Συνολικά:

Αυτό το κέικ κορμός είναι μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν ένα νόστιμο γλυκό. Σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε το σχόλιο σας στα social media!

Υλικά

500 γρ. μπισκότα
– 120 γρ. ζάχαρη
– 60 γρ. κακάο σε σκόνη
– 250 γρ. γάλα
– 150 γρ. βούτυρο

Υλικά για την επάνω στρώση:
– 90 γρ. μαύρη σοκολάτα
– 50 ml κρέμα γάλακτος 33%
– 10 γρ. φιστίκια

Εκτέλεση

Σπάμε σ ένα μπολ με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη,το κακάο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το τσέρκι σε μια πιατέλα και αδειάζουμε το μείγμα.Το πατάμε και στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Σ ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.Την λιώνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων.
Βγάζουμε το γλυκό απ το τσέρκι και το περιχύνουμε με το γλάσο της σοκολάτας.Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά.
Γαρνίρουμε με τα τριμμένα φιστίκια.Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το video της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Υλικά

250γρ κουβερτούρα γάλακτος,
250γρ ζαχαρούχο γάλα
35γρ βούτυρο

170γρ μπισκότα πτι-μπερ
170γρ αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους,
100γρ κρανμπερις
100 γρ κουβερτούρα
φουντούκια.

Εκτέλεση

Έλιωσα σε μπεν μαρι (μπορείτε και στα μικροκύματα) την κουβερτούρα γάλακτος με ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
Σε ένα μπολ έσπασα τα μπισκότα πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια, έριξα τους αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους, κρανμπερις, πρόσθεσα το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψα μέχρι να
ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά.
Έβαλα μεμβράνη σε μία μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα (το κάνω σε μακροστενη φόρμα αλλά για αλλαγή το έβαλα σε στρογγυλή) και έριξα το μείγμα πιέζοντας το.
Το σκέπασα με μεμβράνη και το τοποθέτησα στο ψυγείο για να σφίξει. Αν το φτιάξετε σε στρογγυλή φόρμα προσέξτε να βάλετε μεμβράνη και στην τρύπα.
Μόλις πάγωσε έλιωσα την άλλη κουβερτούρα και πασπαλισα με φουντούκια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Alice Chavela

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε τα Δικά Σας Ψωμάκια Σκορδου: Μια Εύκολη Συνταγή
Επόμενο άρθροΑξεπέραστο Πασχαλινό Κέικ με σταφίδες: Ξεχωρίστε στο Γιορτινό Τραπέζι!