Κέικ λεμονιού στο πυρέξ!!

Φανταστείτε ένα κέικ λεμονιού… όχι οποιοδήποτε κέικ λεμονιού, αλλά ένα αφράτο, λαχταριστό, μοσχοβολιστό κέικ λεμονιού φτιαγμένο στο πυρέξ! Ξεχάστε τις περίπλοκες συνταγές και τα σπάνια υλικά, αυτό το κέικ είναι πανεύκολο και μπορεί να το φτιάξει ο καθένας.

Ανοίξτε την πόρτα σας και αφήστε το άρωμα του φρεσκοψημένου κέικ λεμονιού να σας αγκαλιάσει.

Το χρυσαφένιο χρώμα του, η αφράτη υφή του και η γλυκιά, λεμονάτη γεύση του θα σας ξετρελάνουν. Κάθε μπουκιά είναι μια μικρή απόλαυση, γεμάτη με την δροσιά του λεμονιού και την ζεστασιά του σπιτιού.

Είτε θέλετε να γλυκάνετε τον καφέ σας, είτε να προσφέρετε ένα νόστιμο κέρασμα στους καλεσμένους σας, είτε απλά να απολαύσετε ένα λαχταριστό κομμάτι κέικ, αυτό το κέικ λεμονιού στο πυρέξ είναι η τέλεια επιλογή.

Μην αργήσετε να το δοκιμάσετε!

Υλικά

4 αυγά
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα,
200 γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο,
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
χυμό ενός λεμονιού και ξύσμα από δύο ακέρωτα λεμόνια.
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

Προθέρμανα τον φούρνο στους 170° C.
Σε μπώλ χτύπησα καλά με το σύρμα τ’ αυγά με την ζάχαρη, πρόσθεσα το γάλα, βούτυρο, μπέικιν πάουντερ, μία βανίλια,
χυμό από το λεμονι και ξύσμα από δύο ακέρωτα λεμόνια.
Τέλος, κοσκίνισα μέσα το αλεύρι γ.ο.χ. και ανακάτεψα καλά. Έβαλα το μίγμα μου σε βουτυρωμένο πυρέξ και έψησα για μία ώρα.
Το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο!!!!

κέικ λεμονιού

Η Συνταγή είναι της κας Lydia Zafeiraki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ελαφρύ κέικ λεμονιού

Ελαφρύ κέικ λεμονιού

Συστατικά:

200 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
άλας
3 αυγά
2 λεμόνια
250 γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στα 200 γρ. Χτυπάμε το βούτυρο σε σφιχτό αφρό, προσθέτοντας διαδοχικά κρυσταλλική ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, αλάτι και αυγά σε αυτό. Πλύνετε ένα λεμόνι. στεγνώνουμε, τρίβουμε το ξύσμα και στύβουμε το ζουμί. Προσθέστε χυμό και ξύσμα στη μάζα της κρέμας ζάχαρης. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίστε πάνω από την κρεμώδη μάζα, ανακατέψτε τα πάντα καλά.
2. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, γεμίζουμε με ζύμη, ισιώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Χρησιμοποίησα ένα καλούπι 20cm x 20cm.
3. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο. Στύβουμε το χυμό από το δεύτερο λεμόνι και ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη. Αλείφουμε το ζεστό ακόμα κέικ με άχνη. Ψύξτε τελείως, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧατσαπουρι: Ζήστε την εμπειρία της αυθεντικής γεωργιανής κουζίνας
Επόμενο άρθροΧρυσαφένιες τυρόπιτες: Γεμάτες με πλούσια γέμιση!